National

PSD acuză că Guvernul condus de Florin Cîțu a furat miliarde de euro din buzunarele copiilor

Publicat: 07 iun. 2021
Florin Cîțu este acuzat de PSD că a furat din alocațiile copiilor
Florin Cîțu este acuzat de PSD că a furat din alocațiile copiilor

PSD lansează, într-un comunicat, ipoteză precum că Guvernul condus de Florin Cîțu a furat peste 2 miliarde de euro din buzunarele copiilor. Această afirmaţie este susţinută de anunţul lui Cîțu referitor la faptul că alocaţiile copiilor nu vor creşte.

Nu este prima acuzaţie gravă la adresa coaliţiei PNL-USR-PLUS-UDMR făcută de cei de la PSD după ce social democraţii au explicat că miliarde de euro din PNRR sunt destinate către firmele de casă a liberalilor şi celor din USR.

Guvernul condus de Florin Cîțu a furat miliarde de euro din buzunarele copiilor

Într-un comunicat oficial dat de PSD se arată faptul că decizia Guvernului condus de Florin Cîțu de a nu majora alocaţiile copiilor înseamnă furt din buzunarele acestora. În contextul în care la alegerile din 2020 atât Cîțu cât și Ludovic Orban spuneau că vor dubla alocaţiile acestora, acum se poate observa că acest lucru nu se mai întâmpla:

”PSD condamnă ferm decizia premierului Cîțu care a anunțat că guvernul nu va acorda cea de a doua tranșă de majoare a alocațiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie. Înainte de alegerile din 2020, Cîțu și Orban i-au mințit în față pe părinți și pe copii, cărora le promiteau că vor eșalona dublarea alocațiilor adoptată de PSD în cinci tranșe semestriale egale. După ce au primit votul multor cetățeni care au crezut în această promisiune, Guvernul Cîțu și majoritatea PNL-USR-UDMR au anulat tranșele cuvenite copiilor.

Este practic un furt din buzunarele copiilor! Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranșe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranșa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021 și tranșa 4 pentru 1 ianuarie 2022. Prin aceste modificări, Coaliția PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022. Prin neacordarea tranșelor promise, Cîțu și Orban fură la fiecare copil cu vârsta între 2 și 18 ani câte 522 lei, iar de la fiecare copil sub 2 ani sau cu dizabilități câte 1.044 lei!

PNL și USR nu au tăiat pensiile speciale

În altă ordine de idei, PSD explică faptul că cei din PNL și din USR nu s-au ţinut de promisiuni atunci când au spus că vor tăia pensiile speciale. Altfel spus, pensiile speciale există şi sunt încasate lunar:

Tot în campania electorală, PNL și USR promiteau, pe toate vocile, că imediat după alegeri vor tăia de la pensiile speciale și vor da banii la copii. După 6 luni de guvernare, nici nu au tăiat pensiile speciale – dimpotrivă tocmai au amânat pentru finalul lui 2023 – dar nici nu au mai dat majorările promise copiilor.

PSD se va opune acestui furt național din banii copiilor. Săptămâna viitoare PSD va depune în Parlament un proiect de lege pentru creșterea imediată a alocațiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020. De atunci și până în prezent Guvernele Orban și Cîțu au refuzat în permanență să aplice creșterea prevăzută de lege și i-au mințit în permanență pe copii și pe părinți.

Conform proiectului de lege ce va fi depus de PSD, alocațiile vor crește imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.”, arată cei de la PSD.

PNRR-ul, un fiasco din punctul de vedere al lui Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu consideră că PNRR-ul este un fiasco şi că sume mari de bani sunt alocate către firmele de casă ale membrilor PNL și USR. Liderul social democrat a arătat faptul că numai pentru o firmă sunt alocate peste 600 de milioane de euro, lucru total incorect mai ales că nu s-a făcut nicio licitație în acest sens

„Aceste companii n-au fost platite ca si consultanti. Aceste companii sunt in conflict de interese, este o infractiune ceea ce se intampla in acest moment in ministerul dlui Ghinea si, presupun, cu buna stiinta a dlui Ghinea. Este o latura penala. S-a dovedit ce am spus noi, PNRR e folosit de ei ca sa se imbogateasca. Tot nivelul de trai scade pentru ce? Azi am aflat adevarul, pentru niste companii abonate direct cu Guvernul Romaniei si cu statul roman (…) Presupun ca se si autosesizeaza statul roman, sunt lucruri evidente. Este un conflict de interese grosolan, intre ministru si companii private care doresc sa beneficieze de bani, sunt subcontractori”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu