Actualitate

Marcel Ciolacu: „PSD rezolvă din Parlament ce nu vrea ori nu este capabil guvernul Orban să facă”

Publicat: 18 iun. 2020
Marcel Ciolacu, liderul al SPD
Marcel Ciolacu, liderul interimar al SPD

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit astăzi despre votul pe care l-a acordat partidul pe care îl reprezintă l-a acordat suplimentării fondurilor destinate autorităților locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare. Acesta a menționat și de incapabilitatea Guvernului Orban de a gestionat situația provocată de coronavirus în România.

„PSD rezolvă din Parlament ce nu vrea ori nu este capabil guvernul Orban să facă! Am susținut și votat suplimentarea fondurilor destinate autorităților locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare.

Pentru Guvern nu este important că nu mai sunt bani pentru protecția persoanelor vulnerabile, pentru copiii din centrele de plasament sau pentru bătrânii instituționalizați. Și-au îndestulat deja toată clientela politică, au spart deja banii pe tot felul de achiziții dubioase și acum restul mai pot să aștepte.

Astăzi în Parlament am îndreptat acest lucru. Este firesc, după ce Guvernul i-a lăsat pe primari și pe președinții de Consilii Județene să se descurce singuri în fața crizei sanitare! Dacă situația a fost ținută sub control în majoritatea județelor din țară, meritul este al autorităților locale și nicidecum al Guvernului.

Peste 850 de milioane de lei au fost cheltuiți din bugetele locale în lupta împotriva COVID-19, în timp ce de la Guvern s-au trimis doar 20 de milioane de lei.

Astăzi, acești bani ajung înapoi la județe. Alte 80 de milioane au fost alocate către Primăria Capitalei și primăriile de sector. În total, este vorba de 0.09% din PIB, un procent infim – a suta parte din uriașul deficit bugetar de 10% realizat de guvernarea PNL!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Prima zi fără stare de alertă va fi ultima zi a Guvernului Orban!”

Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta a afirmat că „prima zi fără stare de alertă va fi ultima zi a Guvernului Orban”. De asemenea acesta și-a manifestat revolta cu privire la faptul că bolnavii cronici au de suferit din cauza deciziilor greșite pe care guvernanții le iau.

„Prima zi fără stare de alertă va fi ultima zi a Guvernului Orban! Ceea ce a făcut Guvernul în privința stării de alertă este un abuz inimaginabil în orice democrație. Restrângerea drepturilor și libertăților cetățenești nu poate fi făcută fără acceptul Parlamentului, după bunul plac al lui Orban.

Doar într-o țară bananieră se întâmplă astfel de lucruri. Este inacceptabil ca, din cauza lui Orban, bolnavii cronici să nu aibă acces la sănătate ! Este un drept constituțional al românilor, pe care Ludovic Orban îl încalcă cu bună știință. În fața unui asemenea abuz există un singur răspuns: moțiunea de cenzură. Începem deja să strângem semnături pentru depunerea moțiunii !!!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele interimar al PSD, mesaj dur adresat premierului: „Orban nu a venit să avem o discuție aplicată”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și-a manifestat revolta cu privire la faptul că Ludovic Orban nu a dorit să se consulte cu Opoziția cu privire la măsurile de prevenție împotriva coronavirusului.

„Am făcut un comitet executiv și am vorbit cu colegii mei – trebuie să lăsăm anumite instrumente. Pe mine domnul ministru Arafat m-a convins că trebuie să rămână obligativitatea purtării măștilor în spații închise, distanțierea socială și neorganizarea de evenimente fără o limitare de persoane.

Toate aceste lucruri le consider de bun simț. Nu înțeleg de ce – și aici nu e de vină domnul Arafat – domnul Orban nu a venit să avem o discuție aplicată. Sunt mai multe modele europene, nu trebuie să inventăm noi apa caldă. Poți să lași la latitudinea administrațiilor locale să pună în aplicare anumite măsuri. Noi venim cu cadrul legislativ și pe urmă autoritățile pot să se muleze în funcție de câte cazuri sunt și cum stă situația în fiecare județ.

Aici este o mare greșeală de abordare. E acel sindrom când și se ‘umflă’ capul, când crezi că le știi tu pe toate. În acest moment categoric i s-a ‘umflat’ capul domnului Orban. Din moment ce refuză orice dialog, cu orice partener politic, categoric”, a spus Marcel Ciolacu

Adauga un comentariu