Prima pagină » Local » Marcel Ciolacu refuză să spună dacă Roşia Montană Gold Corporation vrea extinderea de valabilitate a licenței de exploatare

Marcel Ciolacu refuză să spună dacă Roşia Montană Gold Corporation vrea extinderea de valabilitate a licenței de exploatare

08 apr. 2024, 13:09, 2 ,
BZI.ro, în Local

În contextul actual, liderul executivului, Marcel Ciolacu, evită să confirme sau să infirme dacă s-a primit o cerere de la compania minieră Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) pentru extinderea perioadei de valabilitate a licenţei de exploatare în România

Asta în contextul în care România a câştigat procesul intentat de Gabriel Resources, în pofida faptului că premierul a declarat în repetate rânduri că țara îl va pierde.

Marcel Ciolacu refuză să spună dacă Roşia Montană Gold Corporation vrea extinderea de valabilitate a licenței de exploatare

Acest subiect a fost adus în discuţie de un parlamentar care a solicitat clarificări de la coaliţia guvernamentală formată din ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL în legătură cu intenția RMGC de a-și prelungi licența de exploatare pentru zona Roşia Montană. Deși întrebarea a fost adresată în urmă cu o lună, nu s-a primit niciun răspuns până în prezent.

Parlamentarul care a ridicat această problemă critică tăcerea și lipsa de transparență a lui Marcel Ciolacu, acuzându-l că nu își îndeplinește responsabilitățile de premier și că nu oferă informații necesare cetățenilor despre planurile guvernului pentru Roşia Montană și relația cu RMGC. Acesta susține că, în loc să clarifice situația, liderul guvernamental se limitează la tactici de oportunitate politică.

Licența actuală de care dispune RMGC pentru exploatarea minereurilor din Roşia Montană este programată să expire la 20 iunie 2024. Legislația specifică necesitatea depunerii cererilor de prelungire cu cel puțin 90 de zile înainte de terminarea termenului licenței.

Marcel Ciolacu trebuie să fie anchetat imediat de procurori

Dacă ar exista o țară funcțională și care să nu fie acaparată politic de ciumă roșie PSD și febra galbenă PNL, premierul care nu și-a dat Bacalaureatul, Marcel Ciolacu ar trebui anchetat de urgență de către procurorii români pentru subminarea economiei de stat și joc la bursă.

Vă aducem aminte faptul că declarațiile făcute de premierul Ciolacu, declarații care nu au avut nicio acoperire, a dus la dublarea valorii bursiere a Gabriel Resources. Președintele AUR, George Simion, sublinează acest lucru printr-un calcul foarte simplu a modului în care s-a produs totul:

” Mecanismul este unul simplu și îl cunoaște aproape oricine:

1) cumperi acțiunile când valoarea lor este scăzută – de obicei într-o perioadă de acalmie și fără orizont cu privire la procesul cu Gabriel Resources (să zicem începând cu iulie anul trecut, atunci când prețul acțiunii se stabilizează undeva în jur de 0,4 dolari canadieni/acțiune până pe 31 ianuarie 2024, când atinge pragul de 0,45 dolari canadieni/acțiune);

2) apoi vinzi în momentul în care prețul acțiunilor a atins un plafon maxim (maximul prețului/acțiune în cazul Gabriel Resources a fost de 0,87 dolari canadieni/acțiune și a fost atins pe 7 martie 2024, cu o zi înainte de anunțul deciziei tribunalului arbitral). (….)

Este imposibil să nu ne punem întrebări în legătură cu o posibilă campanie orchestrată pentru a avantaja acționarii pesediști în detrimentul intereselor naționale. Aceste suspiciuni sunt întărite de afirmațiile premierului Ciolacu, care, fără nicio bază în informații concrete, anunță pe 31 ianuarie că România va pierde procesul cu Gabriel Resources privind Roșia Montană. În urma acestui anunț, presa, atât internă, cât și internațională, a fost inundată cu această informație, iar acțiunile Gabriel Resources au cunoscut o creștere spectaculoasă, similară cu cea din 2012 – 2013, crescând de la 0,45 dolari canadieni/acțiune pe 31 ianuarie 2024 la 0,87 dolari canadieni/acțiune pe 7 martie 2024.

Comentarii
  • Cine stie ce trasnai mai face analfabetul Colacu . Doar Rosia Montana si tot teritoriul Romaniei si toate resursele Romaniei sunt proprietatea privata a lui Colacu,joianus, ciuca cu tot psd- ul si pnl – ul nazisti. Poporul roman nu mai exista si tara asta distrusa de acesti vanzatori mafioti de tara Pnl – Psd ,Romania este pe mana unot analfabeti vanzatori de tara , sa – i nimicim la alegeri pe acesti tradatori Psd – Pnl, sa- i macelarim, la puscarie.

  • Vanzarea Romaniei este ,,secret de stat” pentru interlopii psd – pnl. Poporul nu are voie sa stie nimic , totul ezte sub masca ,,secretului de stat” Asta inseamna inalta tradare, cu o puscarie sunt datori nemernicii si nataraii interlopi de la asa – zisa guvernare actuala si dinainte. Noi numai ce este cel mai rau am votat , de asta am ajuns in prapastie. Atentie pe cine votam ,soarta tarii ,viitorul copiilor nostri este in stampila de vot a fiecaruia dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *