Actualitate

Premierul Florin Cîțu, anunț extrem de important în contextul moţiunii de cenzură depusă de PSD: Luăm în calcul toate scenariile

Publicat: 04 oct. 2021
Florin Cîțu cu plete
Florin Cîțu ia în calcul toate scenariile dacă nu se ajunge la un acord cu PSD

În aceste momente, premierul Florin Cîțu susţine o conferinţă de presă. Acesta a abordat mai multe subiecte printre care și moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului pe care îl conduce. Florin Cîțu a afirmat că, dacă moţiunea de cenzură va trece în Parlament, pe masă sunt puse toate scenariile.

Declaraţiile vin în contextul în care marţi, în Parlamentul României, se va vota moţiunea de cenzură. Liderii partidelor PSD și AUR au transmis că nu acceptă absențe iar Marcel Ciolacu ar fi amenințat chiar cu excluderea.

Florin Cîțu ia în calcul toate variantele în cazul în care moţiunea de cenzură depusă de PSD va trece

Premierul Florin Cîțu a declarat faptul că pe masă sunt toate scenariile puse dacă moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va trece marţi de votul Parlamentului României. Acesta a reiterat alianța dintre PSD-AUR şi USR şi că trebuie ca partidele menţionate să vină şi cu soluții:

„În primul rând, dacă mâine va trece această moțiune de cenzură, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, USR, AUR dacă are un plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și apoi să se uite cum țara rămâne în haos, mă voi uita ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face și noi planul”, a spus Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu (PSD) i-a amenințat pe social democrați cu excluderea dacă vor lipsi de la moțiunea de cenzură

Soarta lui Florin Cîțu pare să fie deja stabilită. În acest sens chiar și Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un mesaj puternic prin care le-a spus parlamentarilor care vor lipsi la votul moțiunii de cenzură că vor fi excluși din rândul formațiunii politice. Din USR semnalul este unul puternic, noul președinte, Dacian Cioloș declarând că nu va negocia cu Florin Cîțu.

Nici în PNL situația nu este una mai roz, tabăra lui Ludovic Orban formată din aproximativ 40 de parlamentari iau în calcul să voteze moțiunea depusă de PSD.

Bună ziua, dragi colegi parlamentari! Vă rugăm să vă exprimaţi disponibilitatea pentru o întâlnire a grupului de parlamentari, susţinători ai moţiunii de la Congres a lui Ludovic Orban, mâine, după ora 17, la biroul preşedintelui Ludovic Orban de la Cdep. Mulțumim!”, se arată în mesajul transmis de echipa lui Ludovic Orban.

În schimb, George Simion le-a cerut tuturor parlamentarilor să voteze cu bilele la vedere pentru a elimina orice posibilă trădate din partea parlamentarilor AUR, USR sau PSD:

„Ca să nu mai existe discuţii în spaţiul public cu privire la şansele pe care moţiunea de cenzură le are să treacă, invităm parlamentarii PSD şi USR PLUS să voteze cu bilele la vedere, aşa cum vor proceda şi parlamentarii AUR. Guvernul Cîţu trebuie să cadă, iar un vot transparent este un vot în această direcţie”, declară deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, conform unui comunicat de presă al formaţiunii transmis joi, potrivit Agerpres.

Adauga un comentariu