National

Marcel Ciolacu vrea demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand: „Bătaia de joc la adresa locuitorilor trebuie să înceteze”

Publicat: 08 iun. 2021
Marcel Ciolacu îmbrăcat în costum. Are o privire suspicioasă
Ion-Marcel Ciolacu este un politician român, fost președinte al Camerei Deputaților și președinte al Partidului Social Democrat. De profesie jurist, Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare

Marți, 8 iunie, după ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă, în care a anunțat că va susține inițiativa unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, vrea demiterea primarului Sectorului 1, deoarece „bătaia de joc la adresa locuitorilor trebuie să înceteze mai repede decât 4 ani”. Clotilde Armand se află în plin război cu compania de salubritate, ceea ce a dus la strângerea gunoaielor pe străzile din sector.

„Doamna Clotilde Armand a demonstrat că nu este în stare să conducă primăria. Bătaia de joc la adresa locuitorilor trebuie să înceteze mai repede decât 4 ani.

Înainte să se vaite de mafia din salubtritate, ar trebui să facă o vizită prin sectorul 3 sau 4 cum arată acolo. Să vadă cum nu există gropi, gunoaie și cum arată parcurile”, a spus Marcel Ciolacu.

Schimb de replici între Clotilde Armand și Cristian Tudor Popescu

Vineri, 4 iunie, în direct la Digi 24, a existat un schimb de replici între publicistul Cristian Tudor Popescu și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Cei doi au discutat pe tema gunoiului care nu a fost colectat.

Primăria Sectorului 1 refuză să plătească datoriile pentru salubritate, iar din această cauză bucureștenii stau în gunoaie de câteva zile. Cu toate acestea, societatea care se ocupă cu ridicarea gunoiului menajer, Romprest, a decis, vineri seara, să colecteze și să stocheze, deșeurile de la 4 spitale din sector.

Cristian Tudor Popescu: „Așteptați să izbucnească o epidemie pentru a justifica?”

Scriitorul Cristian Tudor Popescu a întrebat-o pe Clotilde Armand dacă așteaptă să moară oamenii, ca să acționeze și să rezolve problema cât mai repede. Edilul Sectorului 1 a explicat că acel contract cu firma de salubritate este gestionat prin lege, de serviciul public și nu poate fi întrerupt.

„Clotilde Armand: Cred că n-am fost foarte clară. Acest contract e gestionat prin lege, de serviciul public. El (n.r.: firma de salubritate) nu are voie să întrerupă serviciul public. În sectorul 4 primarul nu a plătit 8 luni de zile și au strâns gunoiul. În cazul meu facturile sunt plătite la zi. Litigiul e unul foarte complicat. (…) Eu deja am pregătit cum voi contracta acest alt operator. Aveam pregătit acest plan!

CTP: Aceste lucruri pe care ni le spuneți acum nu puteau fi puse la punct pentru ca dvs. să nu mai aveți mâinile legate acum zece zile astfel încât dvs. să puteți interveni?

C.A.: Eu îl sun zilnic pe prefect. El îmi spune că nu poate declara starea de alertă.

CTP: Așteptați să moară oamenii!? Să izbucnească o epidemie pentru a justifica? Dvs. ați fost aleasă în Sectorl 1, dar prefectul a fost numit. Locuitorii așteaptă să le apărați viața.

C. A.: Exact asta am făcut

CTP: Dvs. mergeți să dormiți cu gunoiul pe străzi?

C.A.: Trebuie să înțelegeți…

CTP: Are loc un atac chimic și biologic asupra locuitorilor din Sectorul 1. Nu se iau măsuri?

C. A.: Ineresul meu e să se declare cât mai repede starea de alertă, ca să pot acționa.

Rompest a anunțat că va face efortul de a colecta şi stoca temporar, pentru o perioadă limitată, deşeurile de la cele 4 obiective strategice de sănătate publică – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, unităţi sanitare aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1.

Comentarii
Adauga un comentariu