International

Marea Britanie este în alertă! Contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 de cazuri la jumătatea lunii octombrie

Publicat: 21 sept. 2020
Marea Britanie este în alertă! Contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 de cazuri la jumătatea lunii octombrie
Marea Britanie este în alertă! Contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 de cazuri la jumătatea lunii octombrie

Pandemia de COVID-19 ia amploare în Marea Britanie, iar contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 şi numărul deceselor la peste 200 într-o singură zi la jumătatea lunii octombrie, dacă nu sunt luat măsuri pentru a frâna răspândirea coronavirusului, a declarat luni consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice, Patrick Vallance, relatează EFE.

Cazurile de COVID-19 s-au dublat la fiecare şapte zile iar fără măsuri de restricţie extinderea pandemiei va lua avânt, a explicat Vallance împreună cu responsabilul şef pentru sectorul sanitar, Chris Whitty, la prezentarea situaţiei create de noul coronavirus, scrie agerpres.ro.

Marea Britanie este în alertă! Contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 de cazuri la jumătatea lunii octombrie

Cei doi experţi şi principali consilieri ştiinţifici ai executivului s-au reunit la sfârşitul săptămânii cu premierul britanic, Boris Johnson, şi cu ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pentru a evalua răspândirea îngrijorătoare a contagierilor cu virusul SARS-COV-2 în această ţară unde peste 40.000 de persoane au murit de la declanşarea pandemiei.

Marea Britanie se află „într-un punct critic” al pandemiei şi se îndreaptă spre „o direcţie greşită”, a subliniat Chris Whitty.

În faţa escaladării numărului de contagieri, guvernul britanice preconizează să anunţe săptămâna aceasta, posibil marţi, noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Potrivit mass-media, premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

Marea Britanie a înregistrat în total 41.759 de decese de COVID-19, după ce duminică au murit alte 18 persoane.

Pandemia de COVID-19 a progresat alarmant în mai multe zone din centrul şi nordul Angliei – precum West Yorkshire şi Midlands – unde începând de marţi cetăţenii se vor confrunta cu restricţii de deplasare şi cu interdicţia de a se reuni cu alte persoane decât cu cele cu care locuiesc împreună, alături de alte măsuri precum închiderea barurilor şi a restaurantelor începând cu 21:00 ora locală GMT.

Marea Britanie introduce reguli noi! Britanicii vor avea de achitat o amendă uriașă, dacă nu respectă carantina

Britanicii vor avea de achitat o amendă uriașă, dacă nu respectă carantina. Astfel, amenda amintită poate ajunge și până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro), a comunicat guvernul.

Boris Johnson, premierul britanic, a prezentat noile măsuri de restricție aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, în contextul celui de-al doilea val de SARS-CoV-2 apărut în Regatul Unit.

Măsurile prezentate vizează obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.

„Cel mai bun mod de a combate coronavirusul este ca fiecare să respecte regulile şi ca persoanele riscând să transmită boala să se autoizoleze”, a declarat prim-ministrul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Nimeni nu trebuie să subestimeze importanţa acestor măsuri, aceste noi reguli înseamnă că aveţi obligaţia legală să le aplicaţi, imediat ce sunteţi contaminaţi sau dacă NHS vă cere acest lucru”, a adăugat Boris Johnson.

În situția în care regulile nu sunt respectate, oamenii pot primi amenzi care pleacă de la 1.000 de lire (1.090 de euro) și pot ajunge până la 10.000 de lire în cazul în care sunt încălcate în mod repetat.

Adauga un comentariu