International

Marea Britanie introduce reguli noi! Britanicii vor avea de achitat o amendă uriașă, dacă nu respectă carantina

Publicat: 20 sept. 2020
Marea Britanie este în alertă! Contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 de cazuri la jumătatea lunii octombrie
Marea Britanie este în alertă! Contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 de cazuri la jumătatea lunii octombrie

Marea Britanie introduce reguli noi! Britanicii vor avea de achitat o amendă uriașă, dacă nu respectă carantina. Astfel, amenda amintită poate ajunge și până la 10.000 de lire sterline (11.000 de euro), a comunicat guvernul.

Boris Johnson, premierul britanic, a prezentat noile măsuri de restricție aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, în contextul celui de-al doilea val de SARS-CoV-2 apărut în Regatul Unit.

Marea Britanie introduce reguli noi! Britanicii vor avea de achitat o amendă uriașă, dacă nu respectă carantina

Măsurile prezentate vizează obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora National Health Service (NHS) le cere acest lucru.

„Cel mai bun mod de a combate coronavirusul este ca fiecare să respecte regulile şi ca persoanele riscând să transmită boala să se autoizoleze”, a declarat prim-ministrul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Nimeni nu trebuie să subestimeze importanţa acestor măsuri, aceste noi reguli înseamnă că aveţi obligaţia legală să le aplicaţi, imediat ce sunteţi contaminaţi sau dacă NHS vă cere acest lucru”, a adăugat Boris Johnson.

Astfel, persoanele testate pozitiv trebuie să se izoleze 10 zile, conform cerințelor Regatului Unit. De asemenea, orice persoană care trăieşte cu o persoană testată pozitiv sau prezentă simptomele, trebuie să stea în carantină 14 zile.

Britanicii vor avea de achitat o amendă uriașă, dacă nu respectă carantina

În situția în care regulile nu sunt respectate, oamenii pot primi amenzi care pleacă de la 1.000 de lire (1.090 de euro) și pot ajunge până la 10.000 de lire în cazul în care sunt încălcate în mod repetat.

Sunt și vești bune. Dacă unele persoane nu au posibilitatea să lucreze de acasă în timpul carantinei lor și au venituri limitate, vor putea primi un ajutor forfetar de 500 de lire (545 euro). Acest lucru este introdus pentru a stimula respectarea măsurilor.

Cu aproape 42.000 de decese înregistrate și cu o creștere rapidă a numărului de noi cazuri de la sfârşitul vacanţei, Regatul Unit este cea mai lovită ţară europeană de pandemia în curs.

„Vedem o revenire în Franţa, în Spania, în întreaga Europă. Este absolut inevitabil, mă tem, să vedem acest lucru şi ţara noastră”, a insistat Boris Johnson.

În timp ce mai mulţi deputaţi conservatori se arată critici faţă de măsurile deja luate de către premierul britanic în această săptămână, Boris Johnson şi-a exprimat reticenţa să impună o nouă izolare totală a ţării.

Sâmbătă, 20 septembrie 2020, mai mulţi manifestanţi anti-vaccin şi anti-izolare au înfruntat poliţia în Trafalgar Square, în centrul Londrei. Ulterior, 32 de persoane au fost reţinute.

Secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, avertizează asupra unor măsuri mai restrictive, întrucât Marea Britanie „se confruntă cu un punct de basculare”

Marea Britanie se confruntă cu un „punct de vârf” în care ar putea fi adoptate „măsuri mai restrictive” pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a declarat secretarul pentru sănătate pentru Sky News.

Matt Hancock a spus că „oamenii s-au relaxat mai mult în timpul verii”, dar „acum este momentul în care toată lumea trebuie să se întoarcă” la respectarea regulilor.

El i-a spus lui Sophy Ridge Duminică că este „îngrijorat” de faptul că prea mulți oameni plănuiesc îndrumările de autoizolare, ceea ce a dus la eliminarea guvernului de către guvern în Anglia .

Adauga un comentariu