Razboi în Ucraina

Marea Britanie și Polonia vor construi sate temporare în Ucraina pentru a găzdui oamenii care au fugit din case din cauza războiului

Publicat: 28 mart. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Marea Britanie și Polonia vor construi sate temporare în Ucraina pentru a găzdui oamenii care au fugit din case din cauza războiului
Marea Britanie și Polonia vor construi sate temporare în Ucraina pentru a găzdui oamenii care au fugit din case din cauza războiului

Marea Britanie și Polonia au anunțat marți că au planuri de a construi două sate temporare în Ucraina, cu locuințe pentru persoanele care au fost forțate să-și părăsească casele din cauza invaziei Rusiei.

Londra a promis până la 10 milioane de lire sterline (sau aproximativ 12,3 milioane de dolari) pentru a oferi adăpost și energie pentru peste 700 de ucraineni, a declarat guvernul Marii Britanii într-un comunicat care anunță noul său parteneriat cu Varșovia.

Cele două sate vor fi construite în Lviv

Cele două sate vor fi construite în Lviv în vestul Ucrainei și Poltava în est, se arată în comunicat, adăugând că aliații vor furniza, de asemenea, generatoare în valoare de 2,6 milioane de lire sterline (3,2 milioane de dolari) „pentru a sprijini până la 450.000 de oameni prin școli, spitale și centre comunitare din zonele reluate și din prima linie, inclusiv Harkov, Donețk, Zaporizhia, Mykolaiv, Odesa și Herson.”

Anunțul vine în timp ce un atac rusesc în curs asupra infrastructurii energetice a Ucrainei a lăsat milioane de oameni fără acces la electricitate, apă și încălzire centrală.

„Pentrunderea curentă pe scară largă, unele cu o durată de opt până la douăsprezece ore pe zi, au forțat familiile să recurgă la măsuri disperate pentru supraviețuire, cum ar fi topirea zăpezii pentru apă și încălzirea cărămizilor pentru căldură”, se arată în comunicatul guvernului.

„Sute de oameni au o șansă pentru o nouă viață”

Guvernul a adăugat că Regatul Unit și Polonia vor dona, de asemenea, până la 2,5 milioane de lire sterline (3,1 milioane de dolari) Crucii Roșii Ucrainene „pentru a-i sprijini pe cei care trăiesc prin frig extrem în condiții aspre de iarnă”.

„În ultimul an, Putin a continuat să vizeze casele și infrastructura civililor, poporul ucrainean plătind un preț mare. Acest nou parteneriat Regatul Unit-Polonia va contribui la aducerea de lumină, căldură și case celor mai nevoiași”, a declarat ministrul de externe al Regatului Unit, James Cleverly.

„Din paginile istoriei poloneze știm că Ucraina luptă nu numai pentru libertatea lor, ci și pentru libertatea noastră. Nu există o Europă liberă fără Ucraina liberă”, a declarat ministrul polonez de externe Zbigniew Rau, potrivit declarației.

Ca răspuns la anunț, primarul orașului Lviv Andriy Sadovyy a spus că „sute de oameni au o șansă pentru o nouă viață, deoarece Rusia le-a luat-o pe cea veche”.

Comentarii
  • De asta a venit premierul Poloniei la noi sa mai cerseasca de la noi bani pentru Ucraina Sa va feressca Dumnezeu guvernul si iohanis sa mai dati banii nostri ai romanilor la nazistii ucrainieni. Venim la Bucuresti daca Romania mai da banii nostri la ucrainieni sau alte ajutoare cu armament sau alimente. Gataaaaaaaaaaaa cu ajutatul Ucrainei! Gartaaaaaaaaaaaa! Jos iohanis, jos guvernul vrem anticipate fara PNL fara PSD

  • SUKA UCRAINA NAZISTA! SUKA ZELENSKi HITLER! Afara din tara toate orcile ucrainiene,plecati acasa, nu mai stati aici pe macarea noastră , nu mai putem munci din greu pentru voi. Afaraaaaaaaaa orcile ucrainiene naziste din tara! Parsivlor

  • SUKA UCRAiNA NAZISTA!,SUKA ZELENSCHI HiTLER! Afaraaaaaa toate orcile ucrainiene naziste din tara noastră! Afaraaaaaaaa! Parsivilor! Nu mai stati aici pe mâncarea si banii romanilor, nu mai putem munci din greu pentru voi. Afaraaaaaaa porcii nazisti ucrainieni din taraaaa!Afaraaaaaaaa! Duceri- va acasa la fratii vostri rusi!

  • atata poti hauritule,faci bale pe aici,nu ti-ai luat hapurile balosule,jet la soso la o savarina!!

Adauga un comentariu