Sport

Marea problemă a antrenorilor de tenis în plină pandemie! „Nu suntem plătiți! Nu avem nicio garanție”

Publicat: 02 mai 2020

Darren Cahill (54 de ani), dar nu numai el, a vorbit despre marea problemă cu care se confruntă antrenorii de tenis în această perioadă de pandemie.
Australianul, cel care a fost de acord cu propunerea lui Federer legată de ajutorarea sportivilor cu venituri mici și care o pregătește pe Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA), spune că întreruperea competițiilor sportive „i-a lovit” foarte tare și pe antrenori.

„În acest moment, 99% dintre antrenori nu sunt plătiți. La fel ca și jucătorii. Doar dacă ești un jucător de top și ai contracte de publicitate primești bani în acest moment, în rest, nu.
Așa că a fi antrenor în WTA și ATP e extrem de dificil în aceste momente, pentru că nu ești deloc protejat”, a spus Cahill, într-un interviu acordat celor de la tennismajors.com.

Câți bani primea Darren Cahill de la Simona Halep

Potrivit informațiilor oferite pentru Digi Sport de Adrian Fetecău acum ceva timp, Cahill avea aproximativ un milion de euro pe an din contractul de colaborare cu Simona.
El mai câștigă în paralel din parteneriatul cu ESPN. Prin comparație cu ceilalți antrenori de top, australianul are câștiguri substanțiale, însă veniturile sale sunt mult mai mici decât ale lui Patrick Mouratoglou sau Nick Bollettieri.

Simona Halep și Darren Cahill au întrerupt colaborarea în noiembrie 2018

Darren Cahill și Simona Halep au anunțat, pe 9 noiembrie 2018, că nu vor mai colabora. Totul din cauza unor probleme ce au ținut de familia australianului. După un an sălbatic, cei doi au anunțat în septembrie 2019 că vor reface echipa din prima zi a lui 2020
Omul care a dat o altă dimensiune jocului Simonei, cel care a învățat-o să își gestioneze emoțiile, cel care a făcut-o numărul unu în lume și cel care a dus-o spre cucerirea primului turneu de Grand Slam din carieră, anunța acum doi ani că nu va mai continua alături de româncă.

„Aș vrea să anunț că eu și Simona nu vom mai continua împreună în 2019 din motive ce țin de familia mea”, a anunțat Cahill, care a primit imediat un răspuns de la marea noastră campioană:

„Îți mulțumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă și incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îți urez ție și familiei toate cele bune și sper să ne vedem curând”.

Au reluat colaboarea în anul 2019

Și așa a fost.

„Salutare! Am niște vești extraordinare pe care vreau să vi le împărtășesc. După un an fără el în echipă, sunt fericită să anunț că Darren va reveni lângă mine din sezonul viitor. „D”, ultima dată te-am ucis și am de gând să te ucid din nou! Bine ai revenit! Abia aștept să terminăm ce am început! Pe curând!”, a fost mesajul Simonei Halep, din septembrie 2019.

Trofee majore cucerite de Simona, cu Darren Cahill alături:

2018: Shenzhen, Roland Garros, Montreal
2017: Madrid
2016: Madrid, București, Montreal
2015: Indian Wells

Adauga un comentariu