Religie

Marea „Rugaciune a retinerii” de la Manastirea Dervent. Aceasta rugaciune te ajuta in lupta cu duhurile rele, te fereste de vraji si de necazuri

Publicat: 18 iun. 2018
14

Rugaciune a retinerii de la Manastirea Servent! Aceasta rugaciune te ajuta in lupta cu duhurile rele, te feresc de vraji si de necazuri! A miraculoasa! Spune-o in fiecare zi, fara nico indoiala in sufletul tau! RUGACIUNEA RETINERII. Aceasta rugaciune ne ajuta in lupta cu duhurile rele, ne feresc de vraji si de necazuri.

Nu ma strivi pe mine pacatosul, Mantuitorule, ca pe smochinul neroditor, ci adapand sufletul meu cu lacrimile pocaintei darueste-mi rod pe multi ani inainte ca sa Ti-L pot inchina Tie, Multmilostive. Doamne Multmilosarde! Tu, oarecand, prin gura slujitorului lui Moise, Iosua, fiul lui Navi, ai oprit pentru o intreaga zi miscarea soarelui si a lunii, atata timp cat poporul israelitean se razbuna pe dusmanii sai. (Iosua, cap. 10)

Prin rugaciunea prorocului Elisei ai lovit pe sirieni oprindu-i, ca apoi din nou sa-i ridici. Tu, Carele ai vestit prorocului Isaia: „Iata voi intoarce umbra cu zece linii pe care soarele le-a strabatut pe ceasornicul lui Ahaz.” Si soarele s-a dat inapoi cu zece linii, pe care el le strabatuse”. (Isaia 38-8) Tu, oarecand, prin gura prorocului Iezechiel ai inchis adancul, ai oprit raurile si ai secat apele. (Iezechiel 31-15) Si Tu, oarecand prin postul si rugaciunea prorocului Tau Daniel ai astupat gurile leilor. (Evr. 11-33). Asa, Doamne, si astazi retine, pana la timpul potrivit, pe cei care ma inconjoara pe mine si uneltesc ganduri de stramutare, de inlaturare si de izgonire a mea.

Asa, Doamne, si acum nimiceste dorintele si cerintele rele, astupa gura si inima tuturor celor ce ma judeca, ma defaima, ma injosesc, ma urasc si uneltesc raul impotriva mea. Asa, Doamne, si astazi pune orbire duhovniceasca asupra dusmanilor mei si asupra tuturor celor ce se ridica impotriva mea. Oare nu Tu, Doamne, ai vestit apostolului Pavel: Nu te teme ci vorbeste si nu tacea. Pentru ca Eu sunt cu tine si nimeni nu va pune mana pe tine ca sa-ti faca rau”. (Fapte 18-9) Imblanzeste inimile tuturor celor ce se impotrivesc bunastarii si slavei Bisericii lui Hristos. De aceea sa nu taca buzele mele de a-i descoperi pe cei nelegiuiti si de a-i preaslavi pe cei drepti si toate lucrurile Tale minunate. Si sa se implineasca toate bunele noastre inceputuri si dorinte.

Catre voi, dreptilor si rugatori ai Lui Dumnezeu si ai nostri mijlocitori indrazneti, care oarecand prin puterea rugaciunilor voastre ati oprit venirea altor neamuri si apropierea celor ce ne urasc, care ati risipit relele uneltiri ale oamenilor, care ati inchis gurile leilor, catre voi imi indrept rugaciunea si cererea mea.

Si tu, preacuvioase si mare Elie Egipteanul, care oarecand ai ingradit cu semnul crucii salasul ucenicului tau, poruncindu-i sa se inarmeze cu numele Domnului si sa nu se mai infricoseze de ispitirile diavolesti, ingradeste casa mea cu rugaciunile tale si o pazeste pe ea de aprinderea focului, de navalirea talharilor, de tot raul si infricosarea.

Si tu preacuvioase parinte Poplie Sirianul, care prin rugaciune neincetata catre Dumnezeu ai tinut demonul nemiscat zece zile, zi si noapte. Retine in afara casei mele toate puterile potrivnice si pe toti cei ce hulesc numele Lui Dumnezeu si ma urasc pe mine.

Si tu, preacuvioasa fecioara Piama, care cu puterea rugaciunilor tale ai oprit inaintarea celor ce se duceau sa-i omoare pe satenii tai, acum opreste toate uneltirile vrajmasilor mei care vor sa ma goneasca din acest loc si sa ma nimiceasca, nu le ingadui sa se apropie de casa mea, opreste-i pe ei cu puterea rugaciunilor tale: „Doamne, Judecatorul lumii, Cel ce iubesti adevarul si urasti minciuna, fie ca atunci cand va ajunge la Tine rugaciunea mea, Tu, cu puterea cea Sfanta, sa-i opresti in loc pe dusmanii mei”.

Si tu, fericite Lavrentie din Kaluga, roaga-te lui Dumnezeu pentru mine, ca cel ce ai indrazneala inaintea Domnului. Mijloceste pentru cei ce sufera de ispitirile diavolului, roaga-te lui Dumnezeu pentru mine ca sa ma ingradeasca de uneltirile satanice. Si tu, preacuvioase Vasile Pecerschi, fa rugaciuni de retinere a celor ce se napustesc asupra mea si goneste de la mine uneltirile diavolesti. Si voi, toti sfintii pamantului si ai tarii noastre, cu puterea rugaciunilor voastre, risipiti toate inselarile dracesti, toate izvodirile si uneltirile diavolesti ce se fac spre a ma necaji si a ma pierde pe mine si intreaga mea avutie.

Si tu, mare si groaznice pazitor, Arhistrategule Mihaile, taie cu sabia de foc toate poftele vrajmasului neamului omenesc si ale slugilor lui care vor sa ma piarda pe mine. Stai neclintit la straja casei mele, a tuturor celor ce vietuiesc in ea si a averii mele.
Si Tu, Stapana, care nu intamplator Te numesti „Zid Nesurpat” fii, pentru toti cei care ma dusmanesc si cugeta sa-mi faca rau, o piedica si un zid nesurpat care sa ma ingradeasca pe mine de tot raul si imprejurarile grele. Amin.
Adauga un comentariu