International

Marele om de afaceri Warren Buffett prezice o criză economică oribilă, unde totul se va prăbuși – VIDEO

Publicat: 02 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marele om de afaceri Warren Buffett prezice o criză economică oribilă unde totul se va prăbuși - VIDEO
Warren Buffett își avertizează tinerii că jocul pieței nu este atât de ușor pe cât pare

Având peste 80 de ani de experiență în investiții, omul de afaceri Warren Buffett avertizează tinerii că jocul pieței nu este atât de ușor pe cât pare. Un investitor legendar explică modul în care tendințele din economie și afaceri evoluează și se schimbă rapid de-a lungul anilor și învață tuturor o mare lecție de istorie. Când Warren Buffett vorbește, mai bine ascultăm cu atenție ce are de spus.

Precizăm că Warren E. Buffett este un investitor american, filantrop, magnat de afaceri și președinte și CEO al Berkshire Hathaway. Este considerat unul dintre cei mai de succes investitori din lume și are o avere netă de peste 100 de miliarde de dolari. Buffett s-a născut în Omaha, Nebraska. A dezvoltat un interes pentru afaceri și investiții în tinerețe și a obținut profituri cu adevărat incredibile pe bursa de-a lungul carierei sale.

Cum arată viitorul în viziunea omului de afaceri Warren Buffett

Warren Buffett vede ceva foarte periculos în economie acum și va fi și mai mult în 2023. Marele om de afaceri explică ce a cauzat aceste probleme în America și în întreaga lume și învață cele mai bune metode de a te proteja împotriva creșterii inflației.

În acest videoclip, împărtășim predicția lui Warren Buffett despre un colaps economic iminent. Dacă te uiți la canalele care distribuie știri economice în prezent sau în trecut, vei vedea și auzi cele mai recente prăbușiri sau fluctuații ale pieței de valori, precum și inflația și modul în care aceasta contribuie la o prăbușire economică viitoare și inevitabil.

Acest videoclip este conceput în jurul punctului de vedere și avertismentului lui Warren Buffet, unde el oferă și câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru un colaps economic în SUA sau la nivel global. Nu este de mirare că o criză economică de astăzi ar lăsa milioane de oameni fără nimic.

„Primele 5 companii din lume, dintr-un top 6, sunt americane, așa că, atunci când auzi oamenii că spun America nu a făcut… că nu o duce prea bine sau ceva de genul acesta, știi, din lumea întreagă, dintr-un top de 6 de companii importante, 5 dintre ele sunt din SUA. Și dacă stai să te gândești, am vorbit puțin despre asta anul trecut, dar în 1790 aveam 0.5% din populația lumii, un pic mai puțin. Aveam 4 milioane de oameni, 3.9 milioane de oameni, din care 600.000 erau sclavi, Irlanda avea mai mulți oameni decât SUA, Rusia avea de 5 ori mai mult decât avea SUA, Ucraina avea de două ori mai mult decât SUA.

Și aici suntem, ce aveam de fapt? Aveam o hartă a viitorului, o hartă cu aspirații, care, cumva acum 200, 232 de ani mai târziu de Constituție, ne lasă cu 5 dintr-un top 6 companii importante din lume. Nu e un accident. Și nu e din cauza că eram mai inteligenți, mai puternici, nimic de genul acesta. Aveam pământ bun, roditor, un climat decent, blând, dar asta aveau și țările menționate mai sus. Dar sistemul a mers incredibil de bine, doar imaginați-vă, gândiți-vă că 5 din primele 6 companii importante din lume sunt dintr-o țară care la început avea 0.5% din populația, doar în urmă cu câteva sute de ani.

Dar ce aș vrea ca voi să faceți, este să vă uitați la lista aceea pentru un minut sau două, dacă vreți, iar apoi să faceți o estimare, să vă faceți o idee, câte din acele companii vor mai fi pe piață peste 30 de ani? Vor mai fi 20? Gândiți-vă!”, a spus omul de afaceri.

Când se va prăbuși economia SUA, e întrebarea

Warren Buffett atrage atenția de altfel că inflația din SUA este reală și este doar începutul a ceva care ar putea veni mult mai mult.

Dacă vă întrebați „se va prăbuși economia SUA” sau „se va prăbuși economia SUA” și, de asemenea, „ce să faceți dacă economia se prăbușește”, sau despre ce ar trebui să faceți în continuare pentru a vă pregăti, deoarece bursa vă poate îmbogăți, dar dacă nu ești atent și ții pasul cu starea economiei, ai putea fi luat prin surprindere de ceea ce urmează.

„Am să vă rog să vă mai uitați la un lucru de pe acea listă. 1989 nu a fost despre timpuri întunecate, adică, ceea ce vreau să spun e că nu e ca și cum descopeream capitalismul sau lucruri de felul acesta. Oamenii credeau că știu multe despre piața bursei și teoria pieței eficiente era în vogă nu era un timp înapoi. Și dacă te uiți la topul companiilor de atunci, aveam o valoare pe piață de 100 bilioane de dolari, 104 bilioane.

Deci, cea mai mare companie din lume, doar o nuanță peste 30 de ani a plecat de la 100 bilioane de dolari la 3 trilioane de dolari. În partea de jos, numărul 20 a plecat de la 34 bilioane dolari la ceva peste de 10 ori mai mult decât atât. Ei bine, asta îți spune ceva despre ce s-a întâmplat cu egalitatea, ceea ce e un subiect fierbinte în țara asta. În țara asta ți se spune foarte puțin despre inflație, dar aceasta nu a fost o perioadă cu inflație ridicată ca întreg, dar îți spune cum capitalismul a funcționat incredibil de bine, în mod special pentru capitaliști. Și e o cifră destul de impresionantă, ce te face să crezi că totul se poate repeta, iar peste 20-30 de ani, dacă iei 2 trilioane de dolari pentru Apple, și vei multiplica orice companie, vei veni cu de 30 de ori mai mult pentru lider?

Știi, pare imposibil și poate e imposibil, dar eram atât de siguri pe noi ca investitori. Și Wall Street a fost în 1989 așa cum suntem noi astăzi, dar lumea se poate schimba în multe, multe feluri dramatice și îți poate oferi un alt exemplu la care poți medita.. Așa că, atunci când începi să te simți prea sigur pe tine, un lucru care se arată de altfel, e că un bun argument pentru fondurile indexate este că cel mai bun lucru de făcut este să te afli la bordul navei. Știi, toate navele se duc spre un loc mai bun, numai că nu știi care e, și nu știi dacă e cea pe care te afli, dar cel mai bun lucru este să ai o gamă variată de acțiuni. Acțiunile SUA ar fi printre preferințele mele, dar având în perspectivă o perioadă de 30 de ani, dacă te gândeai că știi pe care să o alegi, sau persoana pe care ai angajat-o cu o mare sumă de bani să dețină toate aceste idei, îți pot spune că cele mai bune idei în 1989 nu au fost neapărat bune. Apoi, oamenii devin atrași de numeroase industrii…”, a mai spus Warren Buffett.

Omul de afaceri Warren Buffett avertizează deci că totul se poate schimba în timp, unele lucruri putând lua o întorsătură neașteptată.

Adauga un comentariu