Actualitate

Maria Ghinea s-a căsătorit fără știrea părinților. Ce spune artista despre primul soț

Publicat: 31 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maria Ghinea s-a căsătorit fără știrea părinților. Ce spune artista despre primul soț
Primul mariaj al Mariei Ghinea a început când aceasta era elevă în ultimul an de liceu

Artista populară Maria Ghinea s-a căsătorit prima dată, pe când era elevă în ultimul an de liceu, fără știrea părinților. Atunci, la cununia civilă, a participat diriginta ei, însă mariajul lor nu a durat decât doi ani. Mai mult, Maria Ghinea mai spune că tatăl ei a aflat de la niște vecini că fiica lui s-a măritat.

Maria Ghinea s-a născut pe data de 20 septembrie 1968, în comuna Olanu, din județul Vâlcea. Cunoscuta cântăreață de muzică populară a făcut liceul Râmnicu-Vâlcea, după care a urmat Facultatea de Muzică la București, secția pedagogie muzicală.

Maria Ghinea s-a căsătorit fără știrea părinților

Cântăreața de muzică populară a avut o viață controversată, încă de tânără. A decis să se căsătorească cu cel care urma să devină tatăl primului ei copil, iar tatăl ei a aflat de la vecini marea veste. Prima mare dragoste trăită de artistă a fost cu tatăl primului ei copil, Alexandru. Era la liceu când l-a cunoscut pe Dani, un băiat din aceeași comună.

„În clasa a IX-a mă îndrăgostisem de tatăl lui Alexandru, era un bărbat foarte frumos. E din aceeași comună cu mine, sate diferite. Mama și tata nu mă lăsau la hora satului, voiau să fiu acasă la scăpătatul soarelui, când tocmai începea hora. Dani era un băiat care locuia în oraș, foarte curtat de fete. La vremea respectivă doar așa puteai să ai buletin de oraș, căsătorindu-te cu cineva din oraș”, a mărturisit Maria Ghinea.

Începutul poveștii de dragoste dintre Maria și Dani a fost tulburată de zvonurile conform cărora bărbatul avea ochi și pentru alte femei. Relația lor s-a răcit, însă, momentul revederii într-o cofetărie, chiar în săptămâna în care Maria Ghinea susținea examenul de Bacalaureat, a venit la pachet și cu propunerea căsătoriei… ca să-și salveze pielea de anchetele comuniștilor.

„Tot frumușel rămăsese. Auzeam cum le povestea colegelor că e supărat că o fată pretinde că e gravidă și că vreo cinci băieți sunt suspectați că ar fi tatăl copilului, printre care și el. Era o nebunie pe vremea lui Ceaușescu, putea să facă și pușcărie pentru lucrul ăsta.

Și, în glumă, l-am întrebat dacă vrea să-l ajut eu. El m-a întrebat atunci dacă mă căsătoresc cu el. Eu, tot în glumă i-am spus că da… Și gluma asta a făcut ca a doua zi să mă caute la internat să mă întrebe dacă am vorbit serios.

Mie îmi părea rău de el, chiar credeam că nu e vinovat de ceea ce s-a întâmplat. Adevărul e că era un bărbat foarte frumos, sentimentele erau dar le oprisem undeva. La cununie, în locul părinților mei a fost doamna mea dirigintă”, își aduce aminte Maria Ghinea.

Părinții artistei au aflat de la vecini că fiica lor s-a măritat

Când fratele ei a venit să o caute la internat, cineva i-a spus că se căsătorește, iar acesta a păstrat secretul. Mai mult, artista i s-a dăruit lui Dani abia după ce s-a măritat cu el și îi purta numele.

„Din punctul ăsta de vedere, el a fost un mare domn pentru că așa s-a întâmplat, până nu m-am numit ca el, eu am fost domnișoara Ghinea”, a mai declarat artista.

Cât despre cununia lor, aceasta a avut loc fără știrea părinților artistei! Tatăl Mariei Ghinea a aflat pe uliță, de la vecini, că fiica lui s-a măritat. Oricum, părintele ei a avertizat-o că nu se potrivește cu cel pe care l-a luat de bărbat.

„Și a aflat tata! Săracul știa sigur că eu nu mă pot nimeri cu acest băiat. Până și diriginta mi-a spus în ziua cununiei că nu voi rămâne cu băiatul ăsta. Pe motiv că nu ne potriveam absolut deloc. Căsnicia a fost scurtă, doi ani a durat, am stat la oraș, dar trebuie să recunosc că eram doi străini într-o casă. În acești doi ani a apărut și Alexandru, eu am fost foarte fericită că Dumnezeu mi l-a dat”, a mai declarat Maria Ghinea.

Adauga un comentariu