Local

Ceremonia de constituire a Consiliului Județean Iași. Maricel Popa demisionează din CJ Iași, nu îşi va lua mandatul – LIVE VIDEO/ FOTO/ UPDATE

Publicat: 23 oct. 2020
Ceremonie de investire a Consiliului Județean Iași

Astăzi, 23 octombrie 2020, de la ora 15.00, consilierii județeni vor depune depune jurământul pentru mandate. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași a anunțat că își da demisia din CJ Iași și nu își va lua mandatul deoarece nu poate depune jurământul în momentul în care bisericile și restaurantele sunt închise.

„Îmi voi da demisia de consilier judeţean pentru că nu se poate depune jurământul atunci când închizi bisericile, restaurantele şi tu să depui jurământul în incinta şi să încalci legea. Consider că este anormal să mergem într-o sală înăuntru, acolo unde sunt mai mulţi decât prevede legea”, a declarat Maricel Popa, fost președinte al CJ Iași.

La eveniment sunt prezenți ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, premierul României, Ludovic Orban, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe şi primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

UPDATE: Orban a ajuns la Palatul Culturii, unde Costel Alexe, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, va depune jurământul de investire în funcţie.


UPDATE: Ceremonia de la Consiliul Judeţean Iaşi este aproape de finalizare. Consilierii judeţeni au fost investiţi în funcţie. Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, va depune jurământul în prezenţa premierului Ludovic Orban. Prim ministrul Orban va întârzia cel puţin 40 minute.

UPDATE: Ceremonia de constituire a Consiliului Județean Iași și ceremonia de învestire în funcția de președinte al CJ Iași a domnului Costel Alexe a început.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban nu a ajuns încă la eveniment.

Maricel Popa nu a intrat în greva foamei

Pe pagina de Facebook a viitorului fost şef al Consiliului Judeţean nu a mai postat nimeni de pe data de 8 octombrie 2020, o fi un semn că Maricel Popa deja se afla în greva foamei?

Cum a început totul

Maricel Popa nu a ratat ocazia de a se face de ruşine. Întrebat de jurnalişti de ce nu este gata Spitalul Mobil de la Leţcani, Maricel Popa a aruncat, ca de obicei, vina pe alte instituţii, nicidecum asupra lui aşa cum este corect. Totuşi, viitorul fost șef al Consiliului Județean Iași a declarat, nici mai mult nici mai puţin, că va intra în greva foamei.

Declaraţiile lui Maricel Popa au stârnit un val de amuzament mai ales că el doreşte să intre în greva foamei de luni. Îi uram succes:

”Singura soluţie pentru Spitalul Mobil de la Leţcani este de a intra în greva foamei. Voi intra în greva foamei de duminică sau luni” a încheiat Maricel Popa.

Replică memorabilă pentru Maricel Popa

Un invitat în studioul Antenei 3 a oferit replică zilei. Auzind cum se vaita de zor Maricel Popa, invitatul l-a întrebat pe liderul PSD Iaşi de ce intra în greva foamei tocmai acum şi nu a intrat din iunie de când aştepta avizul de funcţionare. Maricel Popa nu a ştiut ce să răspundă la întrebare, nefăcând niciun comentariu.

Disperare maximă pentru Maricel Popa, fostul preşedinte al CJ Iași. Noi minciuni despre spitalul mobil de la Leţcani

Popa minte şi despre numărul de paturi de la spital mobil. Direcţia de Sănătate Publică a avizat doar 118 paturi din cele 256 cu care se lauda acesta. Acum, Popa a susţinut că unitatea poate funcţiona cu 150 de paturi, lucru de asemenea fals. Fostul şef al CJ Iași se încurcă în propriile sale minciuni. Aflat în ultimele zile şefia CJ, Maricel Popa încearcă să arunce vina în altă parte.

Răspunsul APM la minciunile fostului președinte al CJ Iași, Maricel Popa

„Pentru corecta informare a opiniei publice, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași face următoarele precizări cu privire la stadiul reglementării d.p.d.v. al protecției mediului a proiectului „Amenajare teren, amplasare module pentru spitalul mobil COVID 19 – Regiunea Nord Est Romania și racord utilități”, titular Agenția de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST:

Solicitarea de obținere a acordului de mediu de către  titular a fost depusă la APM Iași pe data de 12.06.2020, iar APM Iași a comunicat acestuia pe 30.06.2020 procedura de urmat și documentația ce trebuie depusă.

Comentarii
Adauga un comentariu