Local

Maricel Popa s-a întins cu afacerea familiei în județul Neamț. Contracte cu instituții publice controlate de PSD-FOTO

Publicat: 22 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maricel Popa s-a întins cu afacerea familiei în județul Neamț. Contracte cu instituții publice controlate de PSD-FOTO
Maricel Popa a ajuns cu afacerile în județul Neamț, unde firma familiei livrează autoturisme unor instituții publice conduse de lideri PSD

Maricel Popa are, prin firma familiei, afaceri cu instituții publice din județul Neamț. Societatea Tokyo Motors SRL livrează autoturisme la instituțiile conduse de Ionel Arsene, șeful Consiliului Județean Neamț, protectorul său politic

Firma de familie a senatorului PSD Maricel Popa a dat din nou lovitura în afaceri. Societatea Tokyo Motors SRL, administrată în acte de ginerele parlamentarului, Bogdan Vasilescu, a prins noi contracte cu instituțiile publice din județul Neamț. Dealerul auto al familiei Popa și-a deschis și o reprezentanță în zona controlată de Ionel Arsene, șeful Consiliului Județean (CJ) Neamț și protectorul politic al senatorului ieșean. Astfel, au ajuns să curgă contractele cu instituțiile publice din județul vecin pentru societatea controlată de familia lui Maricel Popa.

Afaceri în județul Neamț pentru familia lui Maricel Popa

Recent, firma Tokyo Motors a luat un contract de 210.067 lei (42.446 euro) de la Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău. Contractul prevede livrarea unui autoturism nou marca Toyota Hilux Double Cab pentru instituția aflată în gestionarea Consiliului Județean Neamț, condus de Ionel Arsene, liderul PSD Neamț. Conform cerințelor tehnice, autoturismul Toyota Hilux trebuie să fie de culoare negru-metalizat, cu scaune din piele mixtă, cu motor de 2.8 Diesel, cu 204 cai putere. Cei de la Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău susțin, însă, că acest contract nu a avut implicații politice.

”Nu am făcut, încă, achiziția. Mie îmi trebuie o mașină puternică pentru aici în parc. Nu are legătură politică, nu vorbim de nicio dedicație”, a menționat Cătălin Gavrilescu, directorul Direcției de Administrare a Parcului Național Ceahlău.

Afaceri pe linie de partid între Maricel Popa și Ionel Arsene

Mai mult, recent, Tokyo Motors SRL a mai încasat 14.903 lei și de la CJ Neamț pentru o serie de reparații și întreținere a autoturismelor. Nu este primul contract oferit de Ionel Arsene firmei familiei lui Maricel Popa. În 2019, firma respectivă a vândut către CJ Neamț o autoutilitară 4X4, valoarea acesteia fiind de peste 126.000 de lei (26.000 de euro). Mai mult, în 2020, Tokyo Motors SRL a încheiat 13 contracte cu CJ Neamț pentru revizia unor autoturisme, dar și achiziția unor accesorii auto pentru instituție. Valoarea contractelor a fost de aproape 130.000 de lei (27.000 de euro).

Liderii PSD au refuzat să comenteze afacerea de partid

Maricel Popa nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI pentru a comenta cum s-a ajuns ca firma controlată de fiică și ginere să prindă astfel de contracte publice. Nici Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI pentru a explica de ce firma Tokyo Motors este abonată la contracte cu statul în județul pe care îl administrează. Cei doi sunt și artizanii eșecului achiziției spitalului mobil de la Lețcani, de 10,7 milioane de euro, investiție anchetată de procurorii ieșeni.

Bogdan Vasilescu: ”Nu cunosc detalii”

Firma Tokyo Motors are sediul pe bulevardul Chimiei, Municipiul Iași. Societatea condusă în acte de Bogdan Gavrilescu, ginerele lui Maricel Popa, a avut în 2020 un număr de 7 angajați. Cifra de afaceri a fost de 17.800.000 de lei, a avut datorii de 5.000.000 de lei și un profit de 210.000 lei. Societatea respectivă a deschis și o reprezentanță la Piatra Neamț, pe Bulevardul Decebal, nr.79, din 18 iunie 2019. Nici ginerele lui Maricel Popa nu a vrut să ofere explicații despre afacerea din județul Neamț.

”Nu cunosc detalii. Sunați la firma de la Neamț”, a spus Bogdan Vasilescu, ginerele lui Maricel Popa și administratorul în acte al firmei.

Aceasta nu este prima afacere pe care Maricel Popa o are în județul Neamț alături de Ionel Arsene, colegul său de partid.

Adauga un comentariu