Local

Marius Ostaficiuc, despre membrii Guvernului Orban: „Întrețin o stare de panică în rândul populației”

Publicat: 20 iul. 2020
ALT= «Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi»
Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a lansat un mesaj tranșant la adresa Guvernului Orban prin care îi acuză de faptul că, speriați de posibilitatea pierderii autorității și puterii, induc o stare generală de panică în România.  Acesta a accentuat ideea conform căreia „majoritatea românilor conștientizează pericolul medical şi fac tot ce depinde de ei pentru a se proteja”.

„Guvernul PNL în stare de panică

Orban și clientela PNL sunt disperați că vor pierde puterea și de aceea induc și întrețin o stare de panică în rândul populației pentru a justifica amânarea alegerilor.

Disperarea cu care premierul Orban și cei ceilalți lideri liberali speculează și întrețin psihoza creşterii numărului de infectări este profund nocivă; în fapt poate fi asimilată unui veritabil abuz de putere pentru conservarea privilegiilor și controlului/manipulării banilor publici pentru obținerea de foloase necuvenite.

În realitate, majoritatea românilor conștientizează pericolul medical şi fac tot ce depinde de ei pentru a se proteja. De aceea, în ciuda apocalipsei pe care propaganda o revarsă asupra oamenilor, rata contaminării, calculată ca raport între numărul de noi îmbolnăviri și numărul testelor potrivit datelor oficiale, nu a crescut. Cel mult se menține constantă, potrivit chiar cifrelor oficiale.

În săptămâna 6-12 iulie s-au făcut 76104 teste și au fost comunicate 3312 noi cazuri de îmbolnăvire.
Rata de contaminare este de 4,35% – nr cazuri noi/nr teste
În săptămâna 13-19 iulie s-au făcut 104 381 de teste și au fost comunicate 4510 noi cazuri de îmbolnăvire. Rata de contaminare este de 4,32% – nr cazuri noi/nr teste.

PNL nu face decât să confiște agenda publică cu false subiecte, distragand atenția de la catastrofele unei guvernări sub orice critică…”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Marcel Ciolacu: „Pentru interesele lor electorale meschine, Iohannis și Guvernul PNL sacrifică viața de zi cu zi”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban prin care îi acuză pe membri de „interese electorale meschine”. De asemenea, acesta consideră că atât Klaus Iohannis, cât și Executivul PNL „sacrifică viața de zi cu zi a bucureștenilor”. Motivul revoltei lui Marcel Ciolacu este reprezentat de blocajul dezvoltării urbane a Capitalei creat de Guvern și presedinte.

„Atât de jos au putut ajunge! Pentru interesele lor electorale meschine, Iohannis și Guvernul PNL sacrifică viața de zi cu zi a bucureștenilor. Cel mai mare proiect de regenerare și dezvoltare urbană a Capitalei din ultimii 30 de ani este blocat în mod cinic pe ultima sută de metri de Iohannis și Guvernul PNL!

O investiție de peste 1,8 miliarde de euro, în colaborare cu Banca Mondială, BERD și cu alte instituții de prestigiu internaționale. Un proiect pentru care existau toate avizele necesare și care ar fi trebuit demarat în câteva săptămâni. Un proiect care ar fi însemnat mii de locuințe pentru tineri, sală polivalentă, maternitate, bazin olimpic, dar și un drum modern care ar fi ajutat la decongestionarea traficului și reducerea poluării.

De ce l-au blocat?! Simplu: pentru că e făcut de administrația #PSD. De aceea, Guvernul și-a luat terenul înapoi în ultima clipă, iar Iohannis a contestat la CCR o lege care ar fi dat cale liberă construirii unui drum cu 4 benzi și linie de tramvai.
Asta demonstrează cât de mult le pasă de bucureșteni!!!

Lucrurile nu vor rămâne însă așa! Îl voi sprijini cu toată forța pe Daniel Florea, primarul sectorul 5, prin toate mijloacele legale, astfel încât bucureștenii să beneficieze de acest proiect”, a scris Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu