Sport

Marius Șumudică a dat lovitura: A luat un jucător cu 60 de selecții pentru Belgia și 150 de meciuri în Anglia

Publicat: 06 oct. 2020
Activitatea lui Marius Șumudică la Gaziantep, evaluată de conducere
Marius Șumudică

Ultima perioadă a fost una agitată pentru Marius Șumudică. După ce a terminat pe locul 8 sezonul trecut, Gaziantep a făcut trei egaluri și a pierdut cu Galatasaray în noua stagiune.
De când a început campionatul, românul reclamă transferurile unor jucători noi, însă a avut puțin succes până acum. Denis Alibec, atacantul pentru care a insistat cel mai mult, a ajuns până la urmă la Kayserispor, fosta sa echipă. În ultima rundă, Gaziantep a terminat la egalitate, 1-1 cu Trabzon, meci la care Șumi a început să danseze după gol.

Gaziantep l-a transferat pe Kevin Mirallas, jucător cu 60 de meciuri pentru Belgia

Kevin Mirallas, 33 de ani, este un nume sonor, care a jucat în cele mai tari campionate din lume și are 60 de selecții în naționala Belgiei. Aripă dreapta, Mirallas a jucat sezonul trecut la Antwerp. Dar până acum a îmbrăcat tricourile unor echipe cunoscute precum Olympiacos, Everton, Fiorentina, Standard și Saint-Etienne.
Sâmbătă a avut loc însă o ședință de urgență a staff-ului administrativ de la Gaziantep în care s-a luat decizia transferării lui Kevin Mirallas și a lui Nouha Dicko, doi jucători cu mare experiență.

A fost ședința în care se vorbea că Șumi ar putea fi demis, însă conducerea și-a reafirmat sprijinul pentru antrenorul român și a fost anunțat obiectivul noului sezon: cel puțin locul 8.
Cealaltă achiziție a lui Gaziantep este Nouha Dicko, 28 de ani, ultima oară la Hull City. Născut în Franța, atacantul este internațional din Mali, pentru care a evoluat în trei partide.
În carieră, cel mai multe meciuri le are pentru Wolverhampton, 108, pentru care a marcat 35 de goluri. În CV-ul său mai apar echipe precum Blackpool, Vitesse și Wigan.

Activitatea lui Marius Șumudică la Gaziantep, evaluată de conducere!

Ședința de azi, de la Gaziantep, după remiza cu Trabzonspor, scor 1-1, s-a încheiat iar la final bașkanul clubului Mehmet Buyukeksi a povestit și ce s-a discutat dar și ce decizie s-a luat în privința lui Marius Șumudică.
Tehnicianului român i s-a impus realizarea cel puțin a performanței din sezonul trecut, numai că Șumi a promis că echipa va obține rezultate chiar mai bune.

„După meciul cu Trabzonspor, am avut o întâlnire cu antrenorul nostru (n.r. – Marius Șumudică) pentru a discuta despre cele patru meciuri disputate până acum și despre partidele viitoare.
Scopul acestei întâlniri a fost să discutăm obiectivele pe care ni le-am propus după pauza competițională generată de meciurile echipelor naționale”, a spus Mehmet Buyukeksi, într-un interviu acordat site-ului oficial al lui Gaziantep.

Evoluțiile lui Gaziantep, evaluate de conducerea clubului

Bașkanul echipei antrenate de către tehnicianul român a vorbit în termen laudativi despre acesta.

„În timp ce am vorbit despre primele patru meciuri ale echipei, ne-am exprimat încă o dată așteptările față de antrenorul nostru.
În timpul evaluării acestor jocuri, am luat în considerare mai ales cele două meciuri cu puternicii rivali ai noștri, Galatasaray și Trabzonspor. Șumudică, atât în Turcia, cât și în Europa, s-a dovedit a fi un antrenor de succes”, a completat președintele clubului turc.

Șumi a fost informat din partea conducerii că se doresc rezultate cel puțin la fel de bune precum în sezonul trecut, numai că românul a ridicat ștacheta.

„Anul trecut, am avut un succes semnificativ prin clasarea la finalul sezonului pe locul 8. Ne-am exprimat încă o dată obiectivele și așteptările de la Marius Șumudică.
În calitate de consiliu de administrație, am transmis antrenorului că ne dorim un succes cel puțin egal cu cel de anul trecut. El a afirmat că vom obține rezultate mai bune cu întăririle făcute și că va continua să lucreze pentru aceste obiective”, a mai spus Buyukeksi.

„Avem un mare respect pentru Șumudică!”

Evident, în discuție s-a luat în calcul și comportamentul lui Marius Șumudică, unul extravagant, dar acest detaliu nu i-a deranjat pe turci, dimpotrivă.

„Șumudică trăiește cel mai profund fotbalul și cunoaște energia fanilor din fotbalul turc. Atât jucătorii, cât și fanii noștri îl iubesc și au încredere în el. De asemenea, avem un mare respect pentru el. Este un antrenor care trăiește profund fotbalul. Cu această energie și pasiune pentru fotbal, credem că va continua să ducă echipa noastră spre succes”, a mai spus Mehmet Buyukeksi

Adauga un comentariu