BZI LIVE

România Inteligentă! Şirul edițiilor-dialog BZI LIVE premium, ce-i are ca invitaţi pe oficialii marilor centre academice din ţară, continuă alături de conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanța – Video

Publicat: 27 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marţi, 28 decembrie 2021, începând cu ora 15.00 şi sub genericul sugestiv intitulat „România Inteligentă” este programată (via Zoom) o nouă ediţie BZI LIVE exclusivista din seria naţională ce-i are ca invitaţi speciali pe reprezentanţii marilor instituţii de învăţământ superior ale ţării alături de conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universităţii „Ovidius” din Constantă. Alături de importantul şi reprezentativul universitar vor fi abordate aspecte despre învăţământ superior, realităţi educaţionale, cel mai important consorţiu academic din România, etica academică, proiecte instituţionale, internaţionalizare, antreprenoriat, parteneriate naţionale şi internaţionale, finanţarea învăţământului şi cercetării, piaţa muncii sau relaţia cu marile companii private, resursa umană, parteneriatul cu studenţii.

De asemenea, emisiunea va avea în prim-plan principalele teme din Educaţie, acţiunile şi stategiile Consorţiului „Universitaria” (din care fac parte cele mai importante şi prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară anume: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi). De precizat că, în luna octombrie 2021 a avut loc prima întâlnire a Consorţiului „Universitaria” în noua să formula ce cuprinde, ca noi membri asociaţi, şi: Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constantă respectiv Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

În 2020 s-au împlinit 30 de ani de când Universitatea „Ovidius” din Constantă, aşa cum este ea cunoscută astăzi, şi-a deschis porţile pentru primii săi studenţi

De reamintit că, în 2020 s-au împlinit 30 de ani de când Universitatea „Ovidius” din Constantă, aşa cum este ea cunoscută astăzi, şi-a deschis porţile pentru primii săi studenţi. „Atunci şi-a deschis porţile pentru primii săi studenţi, fiind înfiinţată prin eforturile unui grup de intelectuali entuziaşti din municipiul nostru, cu acordul autorităţilor centrale. Aceasta este moştenirea importanta pe care clădim viitorul comunităţii noastre academice! Avem datoria să o preţuim şi să transmitem mai departe valorile care ne definesc.

Suntem astăzi o comunitate academică puternică, din care fac parte 18.000 de cursanţi, cadre didactice şi personal auxiliar, o comunitate unită, cu specializări diverse, dar împărtăşind valori comune, fundament al drumului către excelentă în prezent şi viitor”, transmite conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universităţii „Ovidius” din Constantă. Acesta adăugă: „Ne propunem că împreună să păstrăm Universitatea „Ovidius” din Constantă pe locul întâi în opţiunea tinerilor la nivel regional, şi printre primele din ţară, să le oferim oportunitatea de a studia şi de a se dezvolta în cadrul unei instituţii dinamice, relevante, la cele mai înalte standarde academice, puternic implicată în comunitate şi capabilă să ofere răspuns tuturor nevoilor de cunoaştere şi profesionalizare ale prezentului şi viitorului”.

Îmbinarea tradiţiei cu inovaţia, consolidând programele de studii performante şi promovând, totodată, altele noi, aliniate cu tendinţele tehnologice ale momentului

Rectorul – conf. univ. dr Iliescu , vorbeşte şi de îmbinarea tradiţiei cu inovaţia, consolidând programele de studii performante şi promovând, totodată, altele noi, aliniate cu tendinţele tehnologice ale momentului.

„Vom îmbina tradiţia cu inovaţia, consolidând programele de studii performante şi promovând, totodată, altele noi, aliniate cu tendinţele tehnologice ale momentului. Ca şi până acum, fiecare tânăr care devine parte a universităţii noastre va beneficia de un învăţământ de calitate, centrat pe student, cu atât mai mult cu cât noul context pe care îl traversam impune utilizarea resurselor digitale de învăţare, a celor mai moderne tehnologii informatice şi platforme on-line. Traversam împreună o situaţie fără precedent, o criză globală care afectează vieţile şi activitatea fiecăruia dintre noi, dar pe care am convingerea fermă ca o vom putea depăşi cu bine unindu-ne eforturile.

Deşi întâlnim incertitudine la tot pasul, capacitatea de adaptare, reiterarea unor modele vii şi aderarea la valorile fundamentale pe care este clădită comunitatea noastră academică reprezintă avantajele certe pe care mizam în drumul către reuşită. Împreună vom putea depăşi provocările acestor momente şi ne putem îndeplini misunea academică – arătând respect faţă de cunoaştere şi inovare, responsabilitate, pragmatism, eficienta, integritate profesională. Putem clădi un viitor solid, păstrând şi întărind valorile ovidiene!”, a conchis conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universităţii „Ovidius” din Constantă.

Universitatea „Ovidius” este cea mai mare universitate europeană la ţărmul Mării Negre

Universitatea „Ovidius” este cea mai mare universitate europeană la ţărmul Mării Negre. Situată în Constantă, oraşul cel mai mare din Dobrogea şi din întreg Sud-Estul României, universitatea se afla într-o regiune în plin avânt economic, ce reprezintă o punte culturală îintre Occident şi Orient, o poartă estică a Uniunii Europene. Universitatea este un reper definitoriu al municipiului Constantă, o metropolă antică care îşi începe istoria în urma cupeste 2.500 de ani. Fondat de coloniştii greci din Milet în secolul al VI-lea i.Hr., Tomis a fost cucerit de romani în anul 71 i.Hr. şi redenumit Constantiana de către împăratul roman Constantin cel Mare, în onoarea surorii sale. Numele a fost prescurtat la Constantă în timpul epocii otomane.

„Universitatea „Ovidius” este o instituţie de învăţământ superior publică fondată în 1961, devenită în 1990 o universitate multidisciplinară, cu programe de studii de licenţă, masterat şi doctorat de calitate, recunoscută de instituţii de acreditare naţionale şi internaţionale cu grad de încredere ridicat. Cu peste 15.000 de studenţi, „Ovidius” este cea mai mare universitate europeană la Marea Neagră. Universitatea poartă numele poetului roman Publius Ovidius Naso, care a trăit ultima parte a vieţii la Tomis, colonia grecească premergătoare oraşului Constantă. Patronul spiritual al universităţii a lăsat o moştenire culturală întregii umanităţi, transmiţând generaţiilor ce vin, prin miturile antice din „Metamorfoze”, un mesaj despre pasiune şi dăruire, despre puterea dragostei, despre creaţie, evoluţie şi transformare.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu