International

Mărturia bărbatului care s-a vaccinat anti-COVID: Este o întrebare de un milion de dolari

Publicat: 17 aug. 2020
Mărturia bărbatului care s-a vaccinat anti-COVID
Mărturia bărbatului care s-a vaccinat anti-COVID

Mărturia bărbatului care s-a vaccinat anti-COVID a făcut înconjurul lumii. Joan Pons este singurul spaniol care s-a oferit să testeze un potenţial vaccin anti-COVID a făcut declaraţii care au fost preluate de întreaga massmedia din lume. Conform experienţei lui, acesta a povestit ce reacţii adverse avut şi a transmis un mesaj de încurajare pentru întreaga omenire.

Mărturia bărbatului care s-a vaccinat anti-COVID

Joans Pons este singurul spaniol care a fost vaccinat împotriva coronavirus. Acesta a avut o reacţie după ce a făcut vaccinul, reacţie care a fost preluată de întreaga massmedia mondială. Conform acestuia, bărbatul nu a avut reacţii adverse.

Lupta în găsirea unui vaccin anti-COVID este una intensă. Sute de vaccinuri sunt în curs de implementare. Totuşi, Universitatea Oxford a efectuat o testare care a cuprins 20.000 de voluntari din Marea Britanie, Brazilia dar şi Africa de Sud. Datele preliminare arată ca serul creat de universitate nu a avut reacţii adverse.

Joan Pons lucrează de peste 20 de ani în unităţile de terapie intensivă din Marea Britanie

Singurul spaniol care a fost testat anti-COVID lucrează de 23 de ani în unităţile de Terapie Intensivă din Marea Britanie. Acesta a povestit pe larg cum s-a simţit după ce a făcut vaccinul:

„Este întrebarea de un milion de dolari!”

„Eu sunt asistent medical, organizez tot departamentul, fac parte din echipa de conducere a Spitalului General din Sheffield, orașul unde locuiesc. Am plecat în Marea Britanie în urmă cu 20 de ani pentru că nu găseam de lucru în Spania. Am hotărât să ies din birou și să îmi pun din nou uniforma de infirmier pentru a luptă alături de colegii mei. Și acolo am început să simt frustrarea COVID-ului, teama și singurătatea pe care le provoca pacienților mei. Am început să urăsc virusul și ura s-a amplificat pentru că în vârful epidemiei îmi lua pacienți zilnic. A fost cea mai grea perioadă din cariera mea.

Vaccinul mi l-au făcut pe 5 iunie și acum trebuie să vadă dacă este eficient. Este întrebarea de un milion de dolari! Dacă este suficientă cantitatea de anticorpi și celule T pentru a ataca și omorî virusul înainte să intre în plămâni. Pentru că prima dată atacă plămânii. Răspunsul la această întrebare îl vom afla în septembrie sau octombrie”, a declarat acesta

Folosesc în continuare echipament de protecţie

Deşi a fost vaccinat anti-COVID, bărbatul nu a renunţat la a se mai proteja. Conform declaraţiilor făcute de acesta, el poartă în continuare echipament de protecţie în terapiile intensive din UK. Acesta a povestit că îşi face periodic testarea PCR şi că îşi măsoară zilnic temperatura. În altă ordine de idei, bărbatul susţine că dacă are un nivel ridicat de temperatură, are la dispoziţie un număr de telefonic care funcţionează 24 de ore din 24 şi poate suna pentru a fi preluat de o echipă de oameni. Interesant este faptul ca Joan Pons a declarat faptul că este conştient de faptul că cei de la Universitatea Oxford doresc ca el să se infecteze.

„Nu vreau să joc ruleta rusească cu viața mea”

„Nu mi-au cerut să îmi pun viața în pericol, să renunț la protecție. Eu folosesc în continuare tot echipamentul când sunt la AŢI, pentru că nu știu dacă este eficient și nu vreau să joc ruleta rusească cu viața mea. Eu mă protejez și săptămânal îmi fac un test PCR să văd dacă m-am infectat și îmi iau temperature zilnic. Dacă este mai mare de 37,8 am la dispoziție un număr la care să sun 24 de ore din 24 și ar trebui să merg la spital pentru evaluare.

De asemenea, zilnic, completez un jurnal electronic unde scriu simptomele, de exemplu dacă îmi pierd mirosul sau gustul, dacă mă simt rău. Dacă, la un moment dat, sunt îngrijorați de vreun simptom două zile consecutiv, atunci mă sună și trebuie să intru în carantină.

Suntem în așteptare. Chiar dacă pare crud, ceea ce așteaptă cei de la Universitatea Oxford este că eu să mă infectez, dar într-un mod natural, nu intenționat. De aceea ne-au luat pe noi, asistenții din prima linie, să fim voluntari. Pentru că, matematic, probabilitatea ca noi să ne infectăm este mult mai mare”, a mai spus.

Ce a simţit Joan Pons după ce a făcut vaccinul

Conform declaraţiilor făcute de bărbat, după vaccin nu au existat simpome adverse. Totuşi, acesta a afirmat faptul că au fost persoane care au avut dureri de cap sau au avut nevoie de îngrijiri medicale. În concluzie, acesta susţine faptul că s-a dovedit că vaccinul este unul sigur:

„Eu nu am avut niciun simptom, un pic m-a deranjat brațul unde mi-au făcut vaccinul, dar au fost alți voluntari care au avut ceva dureri de cap, stare de rău, dar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, ceea ce înseamnă că oficial vaccinul este sigur. Eu prefer să îmi fie rău o zi, două decât să îmi pun viața în pericol, să mă atace virusul și chiar să mă ucidă.

În cei 23 de ani de experiență ca asistent medical, nu am văzut pe nimeni să moară din cauza unui vaccin, dar am văzut mulți care au murit fiindcă nu s-au vaccinat”, a completat el.

Iubita bărbatului nu i-a mai vorbit câteva zile

Bărbatul susține faptul că, la aflarea veștii ca acesta urmează să se vaccineze anti-COVID, familia lui nu i-au mai vorbit câteva zile. Soția lui nu a fost de acord cu decizia de a se vaccina

„Familia mea s-a speriat, în special soția nu a primit bine vestea, pentru că m-a întrebat atât: care este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla? Și, bineînțeles, nu am vrut să o mint. Fiindcă semnasem o hârtie și cum vaccinul este deocamdată experimental, scria absolut tot ce s-ar putea întâmpla, de la cel mai mic la cel mai grav lucru. Iar ultima frază era: în cazuri excepționale poate produce șoc anafilactic și moartea.

Atunci, soția s-a speriat, și-a pus mâinile în cap și nu mi-a mai vorbit trei zile”, a povestiţi spaniolul.

Vaccinul anti-COVID funcționează

„Suntem pe ultimii kilometri, care întotdeauna sunt cei mai dificili! De aceea, vă rog pe toți, când ieșiți pe stradă, puneți-vă masca, nu mergeți în locuri cu mulți oameni, evitați aglomerația, spălați-vă pe mâini! Mai este atât de puțin! Doar câteva luni! Vă rog, împreună vom învinge! Sunt sigur că anul 2021 va fi anul îmbrățișărilor. Nu merită să ne riscăm viața pentru o ieșire cu prietenii, în 2021 vom avea timp”, a încheiat Joan Pons.

 

Adauga un comentariu