Titlurile zilei

Mărturia uluitoare a șefului CJ Iași, despre spitalul mobil de la Lețcani. Costel Alexe detonează o nouă bombă despre licitația de 10,7 milioane de euro. Imaginea risipei banului public

Publicat: 15 apr. 2021
Costel Alexe, președintele CJ Iași, și spitalul mobil de la Lețcani pentru tratarea pacienților COVID-19
Costel Alexe, șeful CJ Iași, a demonstrat faptul că spitalul mobil de la Lețcani, pentru care s-au plătit 10,7 milioane de euro, este plin de improvizații și nu poate fi redeschis

Costel Alexe, șeful CJ Iași, a scos la iveală o serie de informații uluitoare despre situația de la spitalul mobil de la Lețcani. Președintele CJ arată cu degetul spre conducerea Asociației Euronest și a fostei conduceri a județului despre dezastrul de la marginea Iașului

Dezastru complet la spitalul mobil de la Lețcani. Costel Alexe, șeful CJ Iași, a arătat că situația de la unitatea medicală de la marginea municipiului este departe de a se fi rezolvat. Șeful administrației județene acuză în continuare minciunile celor de la Asociația Euronest și ale lui Maricel Popa, fostul președinte al județului. Spitalul a rămas în continuare închis, iar măsurile neconforme încă nu au fost remediate. Ba mai mult, Alina Popa, directorul Euronest, continuă să nege situația de la Lețcani și să acuze actuala administrație. Și Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași, principalul artizan al eșecului de la Lețcani, arată cu degetul în altă parte.

Spitalul mobil de la Lețcani, plin de improvizații!

Costel Alexe a menționat că unitatea medicală nu poate fi deschisă, tocmai pentru că din cauza improvizațiilor nu se pot risca viețile pacienților.

„Nu ne permitem să practicăm în anul 2021 medicina cu improvizații. Proiectul spitalului mobil de la Lețcani a fost prost gândit și implementat de la început. Astăzi a devenit imaginea pericolului și a risipei banului public. Așa cum au dovedit instituțiile competente, spitalul nu întrunește condițiile tehnice si documentația necesară pentru a funcționa fără niciun risc pentru pacienți și pentru actul medical. O știu și cei responsabili de achiziția și implementarea proiectului, Maricel Popa și Euronest”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Președintele instituției a mai menționat că spitalul de la Lețcani va fi deschis doar atunci când toate deficiențele vor fi remediate.

„Rămâne un obiectiv să redăm circuitului medical spitalul, dar doar atunci când nu va exista niciun risc pentru ieșeni, decizie pe care o vor lua autoritățile medicale”, a mai spus șeful CJ Iași.

Pentru a ieși basma curată din acest scandal, Alina Popa, directorul Euronest, a trimis adrese către Guvernul României, în care cere redeschiderea spitalului. Deși deficiențele sunt vizibile cu ochiul liber, aceasta arată contrariul.

10 milioane de euro, prețul scandalului de la Lețcani

În plus, șeful administrației județene a menționat și faptul că încă așteaptă ca Asociația Euronest să remedieze problemele de la spitalul mobil de la Lețcani. Au fost luate în calcul mai multe posibilități pentru operaționalizarea spitalului. Inclusiv CJ Iași a dispus efectuarea unei anchete a unei comisii compuse din consilieri județeni. Costel Alexe a spus că speră ca situația să se îndrepte cât mai repede.

„Sunt un om de bună credință, îmi doresc să redăm cât mai repede spitalul circuitului medical, atunci când acesta va corespunde tuturor normelor tehnice de funcționare, lucru pentru care autoritățile au depus toate eforturile să se întâmple. Totodată, ieșenii trebuie să știe cum au fost cheltuiți cei peste 10 milioane din banii lor și de ce nu au primit spitalul promis la timp și la standardele corespunzătoare. Din păcate, la 10 luni de la achiziție și la 6 luni de la inaugurare, problemele de conformitate nu au fost încă soluționate de Euronest. Operaționalizarea cu adevărat a spitalului este încă întârziată”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Comentarii
 • Bam Bam kostelu e supărat că nu iese de vre-o sponsorizare (ciordire )și pentru el –ar fi bună și o bericică pentru alcolistul șef de la bucale

 • Costelus tata,ai toata lege la indemana.
  Poti sa remediezi prin reprezentantii firmelor contractoare toate problemele daca doreasti.
  Toti asteptati sa rezolve altii problemele dupa care sa va umflati in pene.
  Puneti mana si remediati tot ceea ce este defect,sau dati in judecata firma care a avut contractul.
  Asteptati o nenorocire sau ce?

 • Marturia uluitoare in cazul lui Alexe este cea a celor minim 20 de martori care l-au dat pe tobogan legat de afacerea de la Sculeni. Vorba aia, in viata nimeni nu face puscarie pentru altul. Alexe este constient ca este pa de la CJ. Muraru are sa-i ia locul. Cartile sunt deja facute. Daca nu pleaca singur, va pleca din cauza dosarelor aflate in cercetare.

 • OK, dupa cum bine se stie, hoti sunt TOTI, dar, absolut toti. Si astia si aia si inca, cei mititei care fac joc de glezne sa intre si ei la ciolan. Dar daca se vede cu „ochiul liber” ca sunt deficiente, de ce nu se prezinta, enumerate, deficientele, de catre hotii astia si sa raspunda tot enumerat, la deficiente, hotii ailalti, dupa care, institutiile abilitate sa spuna care are dreptate, dar tot asa, cu enumerare. Iar astia, sa spuna, cu punct si virgula, cum repara ei fiecare deficienta, cat costa si in ce termen. Intre timp, justitia poate continua cercetarile. Ca asa,…ei sunt hoti si noi fete mari si muncitoare si uite cat au furat ei,…de nu mai avem si noi de unde fura,…

 • Cu cat acest spital sta mai mult timp,se accentueaza mai mult incompetenta lui C.Alexe.Pentru a vedea calitatile sale, cititi si articolul; Ministrul Costel-un fulgerica liberal.In rest un comunicator glumet in limba engleza.

 • Acest Costel Alexe care toata viata a fost platit din bani publici nu stie decat sa minta !!! De ce nu se spune clar ce deficiente exista la acest spital ? Se tot vorbeste de aceste probleme dar nu se explica din ce motiv nu se redeschide spitalul ? Este o minciuna electorala a P.N.L.-ului in frunte cu acest Alexe. Din punctul meu de vedere Alexe si toti cei care impiedica redeschiderea spitalului ar trebui acuzati de crima.Spitalul exista si orice problema ar avea sau ar fi avut trebuia pana acum sa fie rezolvata !!! Din punctul meu de vedere acest spital a fost construit din initiativa lui Popa dar nu functioneaza din vina lui Alexe !

 • Ia-l de mana pe Florin Ion si vedeti-va de dosare, nu mai plimbati aerul prin centre .Nu-l mai tine in brate pe individul asta dus de nas de Niculina, Simona, Alina, Elena si restu muierilor de prin birouri. O sa v-ajunga lacrimile copiilor de care va bateti joc.

 • degeaba va vaitati si comentati.a ti fost la vot? cand era psd ul la guvernare iesea ti in strada si protestati,acum,toata lumea este fericita si multumita.liber l a furat.in ce hal am ajuns.

 • De cand BZI tine tira acestui hot PNL? care este legatura? Cumva Chirica? S-au intors lucrurile pe dos si de ce..? ZDI devoaleaza toate blocajele privind spitalul mobil, in timp ce BZI ii tine tira infractorului Alexe. PE BUNE?

 • “ Lucrurile ar merge mai bine dacă am înjura mai puţin, dacă n-am mai scuipa pe jos, dacă am ceda mai graţios trecerea colegilor de trafic şi pietonilor. Ar fi mai bine şi dacă emisiunile de divertisment de la mai toate televiziunile n-ar semăna, prea des, a bordel sau a ciondăneală de mahala sau dacă, în general, realizatorii TV n-ar fi gata să dea pe post orice dejecţie, de dragul rating-ului. Ar fi mai bine, pentru toată lumea, dacă politicienii, gazetarii şi omul de rînd ar vorbi mai corect româneşte. Dacă n-am abuza de telefoanele mobile, dacă ne-am spăla mai des, dacă am citi mai mult. Lucrurile ar merge mai bine dacă poliţiştii s-ar strădui, mai des, să nu mai fie miliţieni, dacă profesorii şi-ar recăpăta (şi onora) prestigiul, iar elevii şi-ar recupera hărnicia și candoarea. Ar fi cu siguranţă mai bine dacă sfiala ar redeveni o virtute mai preţioasă decît tupeul, dacă am roşi de ruşine mai des decît roşim de furie. Încet-încet, am putea ajunge şi la exigenţe mai înalte şi mai ţintite. Am constata că lucrurile merg prost cîtă vreme un șantier sau un proiect nu progresează decît dacă sînt vizitate, electoral, de preşedintele ţării, de prim-ministru, de oficialități locale. (Și nici atunci…) Că e semn rău dacă vămile funcționează arbitrar. Și dacă numirile în funcţii înalte se fac pe bază de interese private sau de partid. Ai mereu sentimentul că răsplătirea lui X sau asocierea lui Y sînt, pentru decidenţi, infinit mai importante decît onoarea politică şi decît interesul naţional. E mai urgent să cadorisești un vechi coleg de liceu, de afaceri sau de gașcă decît să te asiguri de buna funcţionare a unei instituții vitale; e mai urgent să satisfaci o „relaţie“ decît să rentabilizezi un minister. Lucrurile ar merge mai bine dacă noii numiţi n-ar reuşi, cu atîta uşurinţă, să stîrnească dorul de cei vechi. ”

Adauga un comentariu