Razboi în Ucraina

Mărturiile unei mame a cărei fiu este ostatic în Ucraina: „Vreau doar ca băiatul meu să revină acasă!”

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturiile unei mame a cărei fiu este ostatic în Ucraina Vreau doar ca băiatul meu să revină acasă
Ludmila a fost contactată de către un coleg de-al fiului său, care a anunțat-o că acesta a fost luat prizonier de război

Roman Dragunskoy a fost luat ostatic de către cetățenii ucraineni în regiunea Sumî. Mărturiile mamei sale au înmuiat inimi. Femeia a descoperit filmulețe cu feciorul său capturat. Ministerul Apărării din Ucraina au deschis o linie telefonică pentru rudele soldaților ruși care au încetat să mai ia legătura cu ei, intitulată „Întoarce-te viu din Ucraina”.

Ludmila Bukhantsova locuiește în satul Dragunskoye, în apropierea graniței ruso-ucrainene. Aceasta are un fiu, pe nume Roman, care luptă în armata țării sale încă din 2015. Potrivit spuselor femeii, feciorul său a participat la operațiunile militare ale forțelor armate din Siria. Ca orice mamă, care își iubește copilul necondiționat, Ludmila este mândră de feciorul său, care a ajuns la funcția de sergent superior al Armatei ruse. Aceasta susține că nu știa despre faptul că Roman urma să fie trimis în Ucraina, ba mai mult, însuși băiatul i-a spus că la începutul anului urma să plece în Belarus pentru niște exerciții militare.

marturiile unei mame1
Ludmila a fost contactată de către un coleg de-al fiului său, care a anunțat-o că acesta a fost luat prizonier de război

Mărturiile unei mame care și-a văzut fiul ostatic pe Tik-Tok

Peste două zile de la invazia țării vecine, pe 26 februarie, Roman Buhantsov  a fost luat ostatic de către cetățenii ucraineni în regiunea Sumî, potrivit serviciului rus de presă Radio Liberty.

Drama Ludmilei a început atunci când a fost contactată de către un coleg de-al fiului său, care a anunțat-o că acesta a fost luat prizonier de război.

„Ieri, un băiat m-a găsit pe VKontakte, el și Roma au slujit împreună în Yeysk. M-a întrebat dacă sunt soția lui, iar eu i-am răspuns că îi sunt mamă. Mi-a spus că a trimis pe Tik-Tok un video. A mai menționat că l-au prins niște oameni simpli, și i-au spus că totul va fi bine”, adaugă printre lacrimi femeia.

Ludmila își continuă povestea și spune că a intrat pe Tik-Tok, iar acolo a descoperit filmulețe cu feciorul său capturat. Lacrimile au început să-i curgă șiroaie,iar în sufletul femeii s-a instalat frica și durerea. Aceasta spune că i-a rămas doar speranța ca fiul ei să se întoarcă acasă.

„Nu vreau nimic, îl vreau doar înapoi în viață, pentru că este copilul meu. Am spus deja: Să mă ia Dumnezeu pe mine, dar pe el să mi-l aducă viu înapoi. Eu mi-am trăit deja jumătate din viață, copiii mei sunt mari, dar el are un copil mic”, declară printre suspine femeia.

marturiile unei mame2
Mamele din întreaga lume mărturisesc cu inima frântă că își vor copii înapoi acasă, și vor să fie PACE

„Întoarce-te viu din Ucraina” linia fierbinte a prizonierilor ruși

Ludmila afirmă cu înverșunare că nu susține războiul pe care l-a pornit țara sa împotriva Ucrainei, și nici nu înțelege cum se pot duce lupte între oamenii care erau ca frații.

„Ei bine, iată-ne la Belgorod, iar ei [soldații]  se împușc și se ucid la Harkov. Cum se poate așa ceva?  Toți avem rude în Ucraina, De ce ar trebui fratele să meargă împotriva fratelui acum? Și de ce ar trebui să fie acest război? Nu știu! Vreau doar ca toate astea să se termine mai repede, iar copilul meu să fie acasă – nu vreau altceva. Vreau pace pe tot pământul, iar oamenii nevinovați să nu sufere”, spune femeia.

În urmă cu trei zile, Ministerul Apărării din Ucraina au deschis o linie telefonică pentru rudele soldaților ruși care au încetat să mai ia legătura cu ei după ce au fost trimiși în război, intitulată „Întoarce-te viu din Ucraina”. Acolo se pot obține informații dacă aceștia au fost capturați sau uciși. Ulterior, liderii politici de la Kiev au dat în judecată Rusia pentru agresiunile săvârșite, la tribunalul ONU.

Ministerul rus al Apărării nu a anunțat încă în mod oficial câți militari ruși au fost uciși în cele cinci zile de război, dar a confirmat, că deja există victime și ostatici, despre care refuzase categoric să vorbească în primele zile. Declarațiile se ciocnesc între ele, și se contrazic, niciodată în cele șase zile deja de război, nu s-a ajuns la un numitor comun, referitor la victime.

Acest război al nimănui, care afectează o lume întreagă totuși, a lăsat deja părinți fără feciori, copii fără tați și soții fără soți. Mamele din întreaga lume mărturisesc cu inima frântă că își vor copii înapoi acasă, și vor să fie PACE.

marturiile unei mame3
Ministerul Apărării din Ucraina au deschis o linie telefonică pentru rudele soldaților ruși care au încetat să mai ia legătura cu ei după ce au fost trimiși în război
marturiile unei mame4
doua arme, munitie si doua cutite de lupta aruncate jos la piciarele a doua persoane
marturiile unei mame5
Acest război al nimănui afectează o lume întreagă și a lăsat deja părinți fără feciori, copii fără tați și soții fără soți
Adauga un comentariu