Local

Mașină vandalizată de hoți, în Iași. Victima condamnă autoritățile: „Au mai fost încă 6 mașini sparte”

Publicat: 13 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Mașină vandalizată de hoți în Iași. Victima condamnă autoritățile Au mai fost încă 6 mașini sparte
Mașină vandalizată de hoți, în Iași. Victima condamnă autoritățile

Raul Roșcan este ieșeanul care a avut o surpriză de proporții, după ce a ieșit de la muncă și și-a găsit mașina spartă și i s-au furat toate bunurile din ea, care erau ascunse bine de acesta.

Din nefericire, bărbatul nu a primit încă ajutorul autorităților și este mâhnit, pentru că într-o săptămână, au fost sparte încă 6 mașini, pe lângă a lui.

„Mă numesc Roscan Răul, sunt inginer de mentenanţă la compania IGW, şi lucrez în două schimburi, iar în schimbul doi, parcam mai la distanţă să zic aşa, din lipsa locurilor de parcare, am parcat aproximatov 100 m de job, iar după terminarea programului adică intervalul orar 14:00-22:00 mi-am găsit maşina spartă, geamul din față dreapta spulberat efectiv, tot ce am avut în cotieră a fost luat, protecţii de ochelarii de vedere (după aceste protecţii îmi pare cel mai rău deoarece nu se pot comamda separat) parfumuri, ochelari de soare, încărcătoare auto şi o mică suma de bani, astea poate mai puţin contează.

„Tot am întrebat dacă am şanse să fiu despăgubit, însă nu mi-au dat nicio speranţă”

După ce a observat că mașina i-a fost vandalizată de hoți, bărbatul a cerut ajutorul autorităților, însă a fost trimis de la un echipaj la altul, până în momentul în care a fost nevoit chiar el să se deplaseze la secția de poliție.  De asemenea, acesta susține că nu are nicio șansă să fie despăgubit.

Ca şi cetățean plătitor de taxe am sunat la poliţie, a venit un echipaj, a văzut despre ce este vorba şi a chemat apoi pe cei de la criminalistică pentru a lua probe, pentru a face poze şi lua amprente, mi-a zis la telefon să nu ating nimic ca să ia probe, am aşteptat câteva minute şi nu au mai venit, apoi echipajul care a venit acolo a sunat din nou la colegii de la criminalistică să zică, când ajung iar domnii de acolo au zis să vin eu la secţie, în considerentul în care afară erau -6 grade şi eu aveam geamul spart… am ajuns acolo au făcut câteva poze şi tot am întrebat dacă am şanse să fiu despăgubit, însă nu mi-au dat nicio speranţă”, mai susține bărbatul.

Cetățeanul spune că în zona respectivă, acum două săptămâni, au fost sparte alte șase mașini, iar nimeni nu a luat nicio măsură.

„Eu sunt conştient că sunt probleme mult mai grave decât ce am păţit eu.. mult mai grave şi importante… dar aşa cum am zis şi în anunţ pare fi mulţi angajaţi mai noi, sau mai liberi puţin care ar putea să se ocupe şi de acest caz mai ales că acum 1/2 săptămâni tot în acea zonă am înţeles că au fost sparte 6 maşini, dacă eram eu primul nefericit mai ziceam că după incidentul meu o să ia măsuri.. dar când am auzit că înainte au mai fost încă 6 şi nimic, deja e deranjant, am pus un prejudiciu minim în declaraţie”, mai susține Roscan Răul.

„Câte maşini o să mai fie sparte până se vor lua măsuri?”

Roscan Răul este deranjat de atitudinea autorităților care nu i-au oferit nicio speranță că acest caz va fi rezolvat și spune că nu știe câte mașini o să mai fie vandalizate până vor fi luate măsuri.

„Ce mă deranjează este faptul că mă duc şi muncesc cinstit ca altul să spargă, să fure, iar oamenii pe care ne bazăm să ne protejeze nu ne oferă nicio speranţă, iar eu în loc să mă odihnesc după o săptămână de lucru a trebuit să caut, să umblu, să cumpăr, să montez, să mă enervez.. timp şi bani pe care nu mi-i dă nimeni înapoi… aşa am ajuns în această ţară… când păţeşti un incident doar să îţi asumi şi să începi să te strezi să te gândeşti cum faci rost de bani să îţi rezolvi problema, deoarece nu îţi poţi pune baza în „dreptate” că în scurt timp vei fi despăgubit…. noi muncim şi ne asumăm…eu problema am rezolvat-o sunt mulţumit că nu am păţit eu ceva… dar acum sunt curios cât va dura acest caz până se va rezolva, câte maşini o să mai fie sparte până se vor lua măsuri?
Menţionez şi faptul că nu am avut nimic lăsat la vedere pentru a face curios hoţul/hoţii să dau de înţeles că aş avea ceva de valoare cu toate că din punctul meu de vedere nu cred că ar conta, este maşina mea personală pot lăsa orice în ea consider.. o vandalizare a maşinii tot infracţiune se numeşte fie că laşi ceva de valoare sau nu”, transmite Roscan Răul.

Comentarii
Adauga un comentariu