Business în România

Maşinile chinezeşti care vor să „distrugă“ Dacia ajung în România! Românii își vor putea comanda modele Leapmotor

Publicat: 15 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Maşinile chinezeşti care vor să distrugă Dacia ajung în România Românii își vor putea comanda modele Leapmotor
Maşinile chinezeşti care vor să „distrugă“ Dacia ajung în România

Grupul Stellantis va începe din luna septembrie a acestui an să vândă vehicule electrice ale partenerului său chinez Leapmotor în nouă ţări europene, inclusiv România. Astfel, maşinile chinezeşti care vor să „distrugă“ Dacia ajung în România

Maşinile chinezeşti care vor să „distrugă“ Dacia ajung în România!

Din luna septembrie a acestui an, Grupul Stellantis va vinde vehicule electrice ale partenerului său chinez Leapmotor în nouă ţări europene, inclusiv România, unde va concura Dacia.

Carlos Tavares, șeful grupului Stellantis, a anunțat că marca partenerului său chinez Leapmotor va începe distribuția în Europa în luna septembrie. În primul val de comercializare se află nouă țări, printre care și România.

Modelele Leapmotor vor fi comercializate în acest grup de state, format din Franţa, Italia, Germania, Ţările de Jos, Spania, Portugalia, Belgia, Grecia şi România prin canalele de distribuţie ale grupului Stellantis.

Conform oficialilor Leapmotor International, primele modele care vor fi comercializate în Europa vor fi T03 și C10, ulterior, în fiecare dintre următorii trei ani, sosind pe piață câte un nou vehicul.

Leapmotor T03 este un model complet electric de mici dimensiuni care se încadrează la limita dintre segmentele A și B, cu o autonomie WLTP de 265 km, în timp ce modelul C10 este un crossover de segment D, orientat către familiști, cu o autonomie WLTP de 420 km.

Stellantis-Leapmotor se extinde începând din trimestrul patru din 2024

Vânzările societăţii mixte Stellantis-Leapmotor vor fi extinse, începând din trimestrul patru din 2024, spre America de Sud, Orientul Mijlociu, Africa şi India-Asia Pacific, a declarat Tavares la Hangzhou, în China, unde se află sediul Leapmotor.

Societatea mixtă, numită Leapmotor International, în care Stellantis deţine o participaţie de 51%, are ca obiectiv vânzarea de vehicule electrice Leapmotor dincolo de China şi de asemenea producerea lor în afara statului asiatic, în fabricile Stellantis.

Anul trecut, grupul franco-italian a achiziţionat o participaţie de 21% în Leapmotor, ca urmare a unei tranzacţii de 1,6 miliarde de dolari.

Prin societatea mixtă, Stellantis are drepturi exclusive de a asambla, exporta şi vinde produsele Leapmotor în afara Chinei, primul astfel de contract al unui producător auto occidental important, într-un moment în care companii auto din China, inclusiv BYD, Chery şi Dongfeng, anunţă sau evaluează noi fabrici în Europa.

Tavares şi şeful Leapmotor, Zhu Jiangming, nu au luat încă o decizie finală în privința unei potențiale unități de producție care să asambleze, în Europa, modele Leapmotor.

Orice decizie legată de producţie se va baza pe evaluări de cost şi calitate, iar uzina Tychy a Stellantis din Polonia ar putea reprezenta o posibilitate, a declarat Tavares.

Maşinile chinezeşti care vor să „distrugă“ Dacia ajung în România. Stellantis, al patrulea producător auto mondial, a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, Peugeot, Opel, Chrysler, Jeep, Citroen sau Alfa Romeo.

Comentarii
  • Foarte bine că vin mașinile chinezești ! Sunt de calitate superioara, autonomie mult mai mare, iar la testele Euro ncap de impact au obținut maxim de punctaj (4-5 puncte) fata de Dacia care a obținut 1 punct și Renault Zoe 0 puncte. Dacă mai punem in balanta și prețurile prohibitive europenii au cam belit-o la capitolul vânzări auto. O să fie un dus rece de care este neapărată nevoie.
    Succes.

  • Deja mașinile chinezești sunt cu mult peste cele europene la calitate și preț !, Europa este terminată industrial ! , unele mașini chiar sunt nave spațiale pe lîngă Dacia la un preț mai mic !, vedeți pe youtube cu Luci Popa mașina de la grupul Gelly care bate de departe la curu gol Dacia Duster la preț , desgn de secolul 21 și performanțe, nu există nici o comparație de bun simț între ele

  • Ca orice lucru chinezesc …vă fi un lucru de k.k.t…și app..ce dreaq vei face cu chinezeria aia electrică pe un drum sau autostradă în care ramai blocat / înzăpezit pe timp de iarnă si ti sa descărcat bateria?…🤔🤔🤔

Adauga un comentariu