Local

Mașinile-școală de șoferi, interzise pe principalele străzi din Iași la orele de vârf. Instructorii auto care încalcă regulile sunt aspru sancționați, pentru că îngreunează traficul

Publicat: 30 iul. 2020
Numeroși instructori auto sunt amendați de oamenii legii pe motiv că pătrund cu mașinile-școală de șoferi pe principalele străzi din Iași la orele de vârf, lucru strict interzis de autoritățile locale
Numeroși instructori auto sunt sancționați pe motiv că pătrund cu mașinile-școală de șoferi pe principalele străzi din Iași la orele de vârf, lucru interzis de autorități

Tot mai mulți instructori auto sunt sancționați de oamenii legii pentru că pătrund cu mașinile școală de șoferi pe principalele străzi din Iași la orele de vârf, ceea ce duce de multe ori la îngreunarea traficului rutier. Conform hotărârilor locale, în intervalele orare 7:00 – 9:00 și 16:00 – 18:00, pe principalele artere din municipiul Iași este interzisă circulația mașinilor echipate școală de șoferi. În plus, sunt vizate mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții, camioanele, remorcile și semiremorcile.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași numărul 364 din 2018 privind descongestionarea traficului și reducerea poluării, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitei A.B., întrucât, în calitate de instructor auto, efectua ore de instruire practică cu un elev, în zona interzisă într-un anumit interval orar”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Lista străzilor din Iași unde mașinile-școală de șoferi au interzis la orele de vârf

Prin măsurile luate de municipalitatea ieșeană, care completează Regulamentul privind organizarea circulației rutiere în Municipiul Iași, se elimină din trafic autovehiculele care determină blocaje mai ales la orele de vârf. Sunt vizate mai ales mașinile care aparțin școlilor de șoferi din Iași, transportul de marfă și utilajele de construcții.
Străzile din Iași pentru care se aplică aceste măsuri în intervalele orare 7:00 – 9:00 și 16:00 – 18:00 sunt: Șoseaua Păcurari, strada Păcurari, bulevardul Independenței, bulevardul Carol, strada Sărărie, strada Elena Doamna, strada A. Panu, strada Palat, strada Sfântul Lazăr, strada Smârdan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Gării, strada Râpa Galbenă, strada Nicolina, șoseaua Nicolina, bulevardul Țuțora, strada Bucium și șoseaua Bucium

„Potrivit referatului de specialitate, mașinile-școală se deplasează în ritmul lor, cu viteze mici de 10 – 20 km/h, cu precădere pe banda a doua. În acest fel, mașinile-școală creează blocaje în orele de vârf, în sensuri giratorii și pe bulevardele cele mai importante”, se arată în proiectul Primăriei Iași „Măsuri pentru descongestionarea traficului și reducerea poluării”.

Amenzile pentru instructorii auto din Iași ajung la 2.500 lei

Nerespectarea prevederilor impuse de autoritățile locale constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei. Sancțiunile sunt aplicate de personalul Poliției Locale lași. Totodată, contravenientul poate achita în termen de 48 de ore de la data înmânării / comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției jumătate din minimul amenzii prevăzute în hotărâre. Documentul reglementează modul în care se derulează susținerea examenelor și pregătirea practică a persoanelor pentru obținerea permisului de conducere, circulația mașinilor de aprovizionare, a vehiculelor grele, utilajelor de construcții, camioanelor, remorcilor și semiremorcilor, la orele de vârf pe principalele artere de circulație din municipiul Iași.

Comentarii
  • Adica ati plantat scolile de soferi numai pe Bd.Alexandru cel Bun si Dacia?! Daca interziceti, atunci interziceti pentru absolut toate bulevardele! Platim acelasi nivel de taxe si impozite!

  • Bag p in scolile voastre numai ca blocati citculatia, cand au exameni si isi astepta randul fac o mizerie de nedescris in parcarile din Dacia 🤬🤬🤬

  • În sfârșit o decizie înțeleaptă…. Dar poate mutați școlile și din parcarea de pe Tabacului ca ating mașinile parcate și apoi pleacă fără nici o jena.

  • În orice oraş civilizat, aprovizionarea micilor magazine din oraş se face dimineaţa între orele 4 şi 6 fără să deranjeze cetătenii care merg la locul de muncă.
    La noi aduce îngheţată sau pîine la toneta din colţ (care oricum face evaziune fiscală) parchează pe trecerea de pietoni, pune pe avarii, te înjură dacă îi faci observaţii, şi blochează traficul.

  • poligonul ar trebui reintrodus de urgenta. nu stiu cum iau unii examenul dar am asistat de multe ori la cum sunt invatati elevii sa parcheze……. MAI ALES LA PARCAREA CU SPATELE….CATASTROFAL.

  • Împrăștiați dracu mașinile de școală în tot orașul nu numai în Dacia.Zilnic trebuie sa stau in coloana din cauza lor. Actualizați dracu legislația să meargă măcar cu 40 km/h , că nu mai suntem în ani ’90. Eu , personal , am ambele oglinzi agățate de mașinile de școală pe str. Columnei

Adauga un comentariu