Terapii alternative

Masturbarea în timpul menstruației ar ameliora durerile

Publicat: 05 mart. 2021
femeie
Hormonii eliberați în timpul orgasmului ne-ar schimba percepția asupra durerii

Ce se întâmplă dacă masturbarea ar fi cheia pentru a ușura durerea și disconfortul menstrual? Acest lucru este sugerat de un studiu realizat de marca de jucării sexuale Womanizer și producătorul de cupe menstruale Lunacopine, în colaborare cu dr. Jones, psiholog clinic și terapeut sexual.

Menstruatiile nu sunt ușoare pentru multe femei, deoarece pot fi însoțite de dureri crunte, numite și dismenoree în jargonul medical. Unele dintre disconfortele asociate includ greață, crampe la nivelul abdomenului inferior, balonare, sani umflati, oboseală și multe alte simptome. Pentru ameliorarea acestor dureri, unele femei optează pentru remedii naturale, precum masaje, infuzii, o sticlă de apă fierbinte sau chiar uleiuri esențiale. Altele preferă să se bazeze pe medicamente.

Dar aceste tehnici nu sunt singurele care pot atenua aceste senzații dureroase și neplăcute. Masturbarea ajută, de asemenea, la atenuarea durerilor menstruale, potrivit unui studiu al brandului de jucării sexuale Womanizer și al producătorului de cupe menstruale Lunacopine. Acesta a fost realizat în colaborare cu dr. Jones, psiholog clinic și terapeut sexual, care a revizuit și validat rezultatele.

Studiul clinic în cauză a fost lansată în mai 2020. Scopul a fost „să stabilească dacă masturbarea poate ajuta la ameliorarea durerilor menstruale și, dacă da, în ce măsură”.

Masturbarea este un remediu bun pentru durerile menstruale

Cercetările au fost efectuate pe aproximativ 486 de femei. Autorii studiului le-au cerut să schimbe medicamentele, și anume analgezicele, cu jucăriile sexuale, timp de trei luni. În timpul studiului, aceștia urmau să folosească masturbarea și să măsoare intensitatea și frecvența durerii menstruale.

Rezultat? 70% dintre participante au spus că masturbarea regulată a avut un impact asupra intensității durerii lor. Potrivit lucrării, 42% dintre voluntare au observat o scădere a frecvenței idurerilor. 31% dintre aceste participante au spus, de asemenea, că masturbarea regulată a redus semnificativ intensitatea durerii lor menstruale.

În aceste trei luni, participantele au raportat, de asemenea, o reducere a disconfortului, de la o medie de 6,7 la 5,4, pe o scară de evaluare a durerii. „Masturbarea a avut un efect aproape imediat asupra intensității durerii menstruale. A existat o scădere continuă în lunile de testare. Chiar și după ce participantele și-au reluat remediile obișnuite în octombrie, ameliorarea durerii asociate a fost încă vizibilă”, putem citi în studiu.

O altă constatare: 90% dintre participante ar recomanda unui prieten să se masturbeze pentru a lupta împotriva durerilor menstruale și 85% dintre voluntare intenționează să continue să se masturbeze pentru a atenua simptomele legate de menstruație.

Hormonii eliberați în timpul orgasmului ne-ar schimba percepția asupra durerii

„După orgasm sunt eliberați o serie de hormoni, inclusiv dopamina care reduce stresul și activează fericirea interioară. Ca rezultat, alte procese fizice sunt ameliorate. În plus, metabolismul și circulația sângelui sunt stimulate”, a explicat într-un comunicat de presă publicat pe 2 martie, Johanna Rief, purtător de cuvânt al grupului WOW Tech, care deține Womanizer.

Ea a mai declarat că „în timpul orgasmului, mușchii se contractă și se relaxează, ceea ce poate ameliora crampele dureroase. În timp ce aceste procese chimice sunt mai puternice în timpul și după orgasm, ele au loc și în timpul masturbării sub o formă mai puțin intensă”.

Adauga un comentariu