Economic Local

Măsura pentru tinerii fermieri se lansează în luna octombrie 2023. Reguli pentru cei care vor să obțină 70.000 de euro/fermă

Publicat: 19 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măsura pentru tinerii fermieri se lansează în luna octombrie 2023. Reguli pentru cei care vor să obțină 70.000 de eurofermă
Ieșenii care vor să obțină fonduri europene pot depune proiectele începând de luna viitoare

Înscrierile în măsura pentru tinerii fermieri încep în luna octombrie 2023. Tinerii din Iași pot accesa 70.000 de euro/fermă, iar cei interesați trebuie să respecte mai multe reguli

Noua măsură pentru tinerii fermieri se lansează în luna octombrie 2023. Ieșenii care au până în 40 de ani, inclusiv (până cel mult cu o zi înainte de a împlini 41 de ani), la momentul depunerii cererii de finanțare pot să obțină fondurile europene.

De asemenea, trebuie să se stabilească pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al acesteia și să dețină controlul efectiv privind luarea deciziilor referitoare la gestionarea ei. Ghidul solicitantului pentru măsura destinată instalării tinerilor fermieri se află în consultare publică, iar cei interesați pot trimite opinii Ministerului Agriculturii.

Noi reguli pentru tinerii din Iași care vor să obțină fondurile europene de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Ministerul Agriculturii a publicat, în consultare publică, Ghidul solicitantului DR 30 Sprijin instalare tineri fermieri. Spre deosebire de anul trecut, cuantumul ajutorului este mai mare, și anume de 70.000 de euro/proiect. Tinerii agricultori care doresc să obțină acești bani trebuie să prezinte diploma de minim 8 clase sau un document justificativ pentru ultima formă de învățământ absolvită și act prin care să demonstreze că au competențe profesionale în domeniul agriculturii.

Prin document justificativ se înţelege orice document legal valabil, inclusiv adeverinţă de absolvire sau supliment descriptiv al certificatelor de formare profesională autorizate de ANC care cuprinde această informaţie.

Măsura pentru tinerii fermieri se lansează în luna octombrie 2023

Ieșenii care vor să depună dosarele pentru obținerea fondurilor europene trebuie să aibă mai multe documente. Aceste acte oficiale trebuie să fie însoţite de traducere legalizată care să facă dovada raporturilor de muncă de tipul: contract individual de muncă/certificat de angajare ori o dovadă privind desfăşurarea unei activităţi independente/raport de muncă sau alt document eliberat de angajator, în conformitate cu actele în vigoare ale acelui stat. În cazul solicitanţilor care nu se regăsesc în REVISAL, precum şi al celor care nu pot prezenta documentele doveditoare pentru experienţă practică în domeniul agricol în afara graniţelor ţării, se poate prezenta un certificat de recunoaştere a competențelor, emis de ANC pe baza experienței dobândite.

Ieșenii care vor să obțină fondurile europene în măsura pentru tinerii fermieri, ce se lansează în luna octombrie 2023, le pot solicita de la specialiștii Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Adauga un comentariu