Eveniment-Social

Măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași în perioada 16 – 31 martie 2020

Publicat: 18 mart. 2020

În contextul Hotărârii nr. 4 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, Direcția de Asistență Socială Iași a elaborat un plan de măsuri cu aplicabilitate în perioada 16 – 31 martie 2020.

Începând cu data de 16 martie 2020 toate documentele necesare deschiderii de drepturi și beneficii de asistență socială conform legislației în vigoare vor fi preluate și procesate prin intermediul Poștei, la adresa Str. Mitropolit Varlaam, nr. 54, Municipiul Iași, Județul Iași, sau al poștei electronice la adresa de e-mail: dac_iasi@yahoo.com.

Documentele rezultate în urma procesării actelor primite de la solicitant / beneficiar vor fi transmise către alte instituții cu atribuții în asigurarea acordării beneficiilor de asistență socială prin poștă / poștă electronică, cu confirmare de primire.

Angajații direcției vor contacta toți beneficiarii care au depus documente, iar pentru toate persoanele contactate se va întocmi un Registru cu note telefonice.

Pentru toate categoriile de informații necesare, angajații Direcției de Asistență Socială pot fi apelați la următoarele numere de telefon: 0232.206.344 și 0332.440.647, precum și prin fax: 0232.230.767.

De asemenea, se sistează efectuarea anchetelor sociale, excepție făcând doar cazurile solicitate în regim de urgență de către instanțele judecătorești.

În perioada 16 – 31 martie 2020 se închide activitatea Centrului de zi pentru persoane vârstnice „Vovidenia”, cluburilor de pensionari, Centrului de zi pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire „Sf. Prooroc Zaharia”. Personalul centrelor va fi redistribuit la serviciile din cadrul sediului social și / sau în cadrul centrelor rezidențiale din structura instituției.

În cadrul măsurilor luate de către Direcția de Asistență Socială se suspendă vizitele / învoirile în cadrul centrelor rezidențiale din structură, precum și activitățile de practică și voluntariat în cadrul instituției pentru perioada 16 martie 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția COVID-19. Voluntarii și studenții vor fi contactați de către responsabilii de departamente pentru reluarea activității.

De asemenea, în perioada 16 – 31 martie 2020 se suspendă eliberarea facilităților și gratuităților de transport la ghișeu, documentele vor fi preluate prin poștă / poștă electronică și transmise Companiei de Transport Public Iași.

Beneficiarii de lapte praf, în conformitate cu prevederile Legii 321 / 2009, vor fi contactați telefonic și programați pentru ridicarea produsului în termen de cinci zile. Produsele vor fi livrate în ambalaje individuale și în sacoșe puse la dispoziție de către Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială Iași, la ghișeul din șoseaua Națională, nr. 43.

Accesul în sediul Cantinei sociale se va face cu respectarea normelor privind distanța de siguranță între cetățeni. Personalul cantinei va purta obligatoriu mănuși, măști de protecție și li se vor pune la dispoziție substanțe dezinfectante pentru mâini. Nu vor fi acceptate în incintă alte persoane decât beneficiarii acestui tip de servicii sociale.

Pentru evitarea adunării unui număr mare de persoane, începând cu data de 13 martie 2020, masa caldă asigurată de Cantina Socială Iaşi a fost transformată într-o masă rece, repartizată astfel: în ziua de luni a fiecărei săptămâni pentru zilele de luni, marţi şi miercuri, şi în ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică. Hrana rece acordată va fi ambalată şi împachetată doar în recipiente speciale şi sacoşe furnizate de către Cantina Socială Iaşi. Este interzisă ridicarea hranei reci în sacoşe proprii ale beneficiarilor. Stocul de alimente se va verifica zilnic.

Vor fi achiziționate scannere de temperatură / termometre pentru serviciile sociale rezidențiale, în vederea monitorizării periodice a temperaturii corporale a beneficiarilor, și se vor verifica zilnic stocurile de materiale dezinfectante și materiale sanitare în centrele rezidențiale din structura Direcției de Asistență Socială, precum și la sediul social din strada Mitropolit Varlaam, nr. 54.

Angajații instituției vor fi informați în permanență cu privire la conduita socială responsabilă care trebuie urmată pentru a preveni infecția cu COVID-19, în conformitate cu recomandările oficiale ale Ministerului Sănătăţii.

Suprafețele de lucru vor fi dezinfectate la fiecare două ore și se va asigura ventilarea spațiilor de lucru la fiecare oră. Personalul angajat al instituției va avea acces la mănuși, măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini.

❗️❗️❗️

Aflați mai multe despre măsurile luate de Primăria Municipiului Iași: https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/posts/3096761007049853 și https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/posts/3092146100844677 și https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/posts/3079307055461915 și https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/posts/3081212185271402 și https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/posts/3083781228347831.

Vă recomandăm să vă informați din surse oficiale și să urmați sfaturile și recomandările date de specialiști: http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/ și http://www.ms.ro/recomandari-privind-conduita-sociala-resp…/!

Urmăriți aceste pagini: https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii și https://www.facebook.com/departamenturgente/!

Puteți apela numărul TELVERDE 0800.800.358 în cazul în care doriți informații despre situațiile legate de COVID-19, iar în cazul apariției unor simptome de boală trebuie să apelați imediat serviciul de urgență 112, precum și centrul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Iași la numărul de fax 0232.241.963 sau la numărul de telefon 0730.240.392. De asemenea, puteți face sesizări la numărul de telefon al Primăriei Municipiului Iași 0232.984.

Adauga un comentariu