Local

Măsuri de protecţie luate de Compania de Transport Public în Comun! Ieşenii nu mai au voie să urce prin faţă – FOTO/ UPDATE

Publicat: 16 mart. 2020

UPDATE: „Transportul în comun din Iași va funcționa în condiții obișnuite și în perioada următoare. Aceasta este decizia adoptată în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, desfășurată dumincă, 15 martie, la sediul Primăriei Municipiului Iași. Astfel, programul mijloacelor de transport public rămâne neschimbat, cel puțin până când vor fi impuse noi măsuri la nivel național, în contextul prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2. Pentru a evita aglomerația din vehicule și stații, a fost luată hotărârea ca planificarea mijloacelor de transport să fie cea adaptată perioadei în care, de regulă, se desfășoară cursuri școlare și universitare.

De asemenea, pentru protecția șoferilor și a vatmanilor, începând de luni, 16 martie 2020, vor fi permise urcarea și coborârea călătorilor numai pe ușile din mijloc și spate ale autobuzelor și tramvaielor, pe prima ușă a acestora urmând a fi amplasat un afiș în acest sens. Mai mult, spațiul de lângă cabina conducătorului vehiculelor va fi delimitat printr-o bandă separatoare.

Stațiile de autobuz vor intra într-un program intensiv de igienizare, începând de luni dimineață, iar călătorii vor fi rugați să permită desfășurarea în bune condiții a acestui tip de activitate, așteptând mijloacele de transport în apropierea refugiilor sau a alveolelor, când va fi cazul. În același timp, igienizarea cu soluții profesionale, în ritm susținut, a mijloacelor de transport, continuă zi și noapte.

În ceea ce privește programul cu publicul în cadrul instituției Companiei de Transport Public Iași, acesta va fi restricționat, urmând a fi făcut public intervalul orar zilnic în care persoanele din exterior se pot adresa casieriei unității.

Cetățenii, care intenționează să formuleze petiții în scris, sunt rugați să le transmită în format electronic, pe adresa de e-mail sesizari@sctpiasi.ro sau pe pagina de Facebook a CTP Iași.

#CTPIasi se implică activ în lupta pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2.

Vă recomandăm să respectați sfaturile autorităților! Evitați cât mai mult ieșirea din casă! Noi îi ducem la serviciu pe cei care trebuie să fie acolo pentru tine!”, a transmis compania CTP Iași.

Știre inițială

Întrucât situația la nivel național și internațional evoluează rapid și impune decizii rapide. Măsuri luate astăzi, 15 martie, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:

1. Începând cu data de 16 martie 2020 se anulează programul cu publicul al tuturor departamentelor din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

8.1. Începând cu data de 16 martie 2020 se vor efectua acțiuni de dezinfecție a stațiilor mijloacelor de transport public. Măsura va fi dusă la îndeplinire de SC Compania de Transport Public Iași SĂ.

8.2. Începând cu data de 16 martie 2020 urcarea / coborârea în mijloacele de transport public se va face pe la ușa din mijloc / spate. Se va asigura o zonă de protecție pentru conducătorii autovehiculelor în zona primelor scaune ale mijlocului de transport.

Continuarea AICI

Comentarii
  • Protectia este pentru a evita filmarile , cand conduc cu ochii in telefon sau joaca games-uri in timp ce conduc tramvaiele… Astazi dimineata am prins 3 vatmani si 2 soferi de autobuze, care tastau mai ceva ca in urgente, aveau toti treburi serioase, in timp ce mijlocul era in miscare…. calamitati sau inconstienti pe roti….

Adauga un comentariu