Local

Măsuri de relaxare după 15 iunie: Lista mall-urilor și a sălilor de sport care se redeschid la Iași. Iată ce reguli trebuie respectate

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măsuri de relaxare după 15 iunie Lista mall-urilor și a sălilor de sport care se redeschid la Iași. Iată ce reguli trebuie respectate
Mall-urile și sălile de sport din Iași se redeschid odată cu relaxarea măsurilor în pandemia COVID-19

Relaxarea măsurilor în perioada Stării de alertă duce la redeschiderea mall-urilor și a sălilor de sport din Iași. Începând din 15 iunie, toate marile centre comerciale din municipiul Iași, precum și sălile de fitness, culturism sau alte activități sportive își reiau activitatea după perioada de întrerupere provocată de pandemia COVID-19

Relaxarea măsurilor în perioada Stării de alertă provocată de COVID-19 duce la redeschiderea mall -urilor și a sălilor de sport din Iași. Începând din 15 iunie intră în vigoare noile reguli impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care precizează și faptul că se permite mărirea de la șase persoane a grupurilor pentru activități recreative și sportive în aer liber, la 20 de persoane în cazul evenimentelor private organizate în spații închise și la 50 de persoane maximum pentru cele în aer liber.
Astfel, Iulius Group a anunțat deja încă de săptămâna trecută faptul că, începând din 15 iunie redeschide cele două mari mall-uri din Iași, și anume Iulius Mall și Palas Mall. Pentru a evita orice risc de răspândire a virusului COVID-19, sunt impuse o serie de măsuri și de reguli stricte care se aplică și în celelalte centre comerciale.

„La intrare sunt termoscannere pentru monitorizarea temperaturii, covoare profesionale impregnate cu substanțe active, dispensere cu dezinfectant și personal instruit pentru a monitoriza respectarea normelor de siguranță. Accesul în incinta Palas Mall și Iulius Mall Iași se face doar cu purtarea măștii de protecție, iar la intrări sunt amplasate automate de vânzare cu mănuși, măști și dezinfectant”, au precizat reprezentanții Iulius Group.

Reguli de prevenire a răspândirii COVID-19 la redeschiderea mall-urilor din Iași

Deși se deschid toate mall-urile și centrele comerciale din Iași începând din 15 iunie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) interzice însă deschiderea barurilor, a sălilor de jocuri și a sălilor de cinema din interiorul mall-urilor. Restul activităților sunt însă reluate.

„La fel ca și până acum, în ansamblul mixt, magazinele, grupurile sanitare, zona de food court, lifturile, scările rulante, ușile rotative sunt dezinfectate și curățate frecvent, atât înainte de deschidere, cât și pe perioada programului de funcționare, ori de câte ori este nevoie. Pentru că siguranța și sănătatea clienților noștri sunt prioritare, vă informăm cu privire la măsurile implementate cu scop preventiv pentru combaterea riscurilor provocate de coronavirus: sunt efectuate acțiuni de dezinfecție generală săptămânală prin atomizare, cel mai eficient proces, care asigură inclusiv dezinfecția sistemelor de ventilație. Toate instalațiile de încălzire, ventilație și aer condiționat funcționează pe un aport de 100 la sută aer proaspăt. Pentru spațiile cu predispoziție de contact direct, cum sunt mâna curentă a scărilor rulante, ușile de acces, lifturile etc., acțiunile de dezinfecție au caracter permanent, înainte și în timpul programului de funcționare”, au mai precizat reprezentanții Iulius Group.

La recepțiile din malluri și ale clădirilor de birouri sunt disponibile substanțe pentru dezinfectare.

Se redeschid sălile de sport din Iași și se reiau activitățile recreative

Sălile de sport din Iași vor fi, de asemenea, deschise. Accesul în vestiare se face cu respectarea distanței de siguranță: doi metri între utilizatori și patru mp pentru fiecare utilizator. Conform dispozițiilor oferite de CNSU, începând din 15 iunie 2020 „se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau a sălilor de sport/fitness, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății”.

De asemenea, „se mărește la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună și care pot participa la activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeții, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale”, după cum se mai arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind relaxarea măsurilor.

Adauga un comentariu