International

Măsuri drastice împotriva COVID-19. În Anglia măştile ar putea fi obligatorii până în vara

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măsuri drastice împotriva COVID-19. În Anglia măştile ar putea fi obligatorii până în vara
Oameni cu mască pe stradă

Măsuri drastice împotriva COVID-19 au fost luate în toată lumea. Este şi cazul Angliei, unde s-au luat măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus. Un specialist de la Oxford a anunţat că măştile ar putea fi obligatorii până în vară. În condiţiile în care în Regatul Unit locuiesc sute de mii de romani, evident şi aceştia vor fi afectaţi.

Potrivit unor date neoficiale, în Anglia trăiesc peste 500.000 de romani, motiv pentru care aceştia sunt extrem de afectaţi, acum, de măsurile luate de autorităţi, în contextul epidemiologic.

În Anglia măştile ar putea fi obligatorii până în vară

Mai exact, un specialist de la Oxford a declarat că măştile ar putea fi purtate până în vara, din cauza numărului mare de infectări din ţară şi a valului pandemiei care a „măturat” peste 1 milion de oameni din întreaga lume. Anglia este ţara în care cei peste 500.000 de romani îşi câştigă o pâine.

Andrew Pollard, şeful cercetătorilor de la Universitatea Oxford, care încerca obţinerea unui vaccin viabil pentru COVID-19 a punctat faptul că restricţiile impuse de autorităţi vor fi menţinute cel puţin 9 luni de acum încolo. De asemenea, acesta considera că un vaccin anti-COVID-19 este esenţial în aceste momente grele. Mai mult, specialistul a vorbit şi despre ziua în care viaţa va reveni la normal.

„Viaţa nu va reveni la normal până cel mai devreme în vara. Este posibil să avem nevoie de măşti până în iulie”, a declarat profesorul Pollard la un seminar online.

„Dacă ajungem la un vaccin eficient în prevenirea bolii, acesta este de departe cel mai bun mod de a controla virusul. Dar, pe termen mediu, vom avea în continuare nevoie de tratamente mai bune. Când viaţa va reveni la normal? Chiar dacă am avea suficient vaccin pentru toată lumea, în opinia mea, este puţin probabil că vom fi foarte repede într-o poziţie în care să renunţăm la regulile de distanţare fizică” a spus acesta.

Masca de protecţie, obligatorie în public în Slovacia

O nouă ţară impune măsură obligativităţii purtării măştii în spaţiul public. Slovacia îşi augumenteaza măsurile de combatere a răspândirii pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, statul slovac impune obligativitatea purtării măştilor de protecţie în locurile publice începând de joi, 15 octombrie 2020, transmite dpa.

Premierul Slovaciei a anunţat obligativitatea purtării măştii în public

Premierul Slovaciei, Igor Matovic, a anunţat duminică, 11 octombrie 2020, o serie de măsuri de „frânare de urgenţă”, conform agenţiei de ştiri TASR, în condiţiile în care statul slovac înregistrează prima creştere majoră a numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Începând cu ziua de joi, restaurantele vor avea posibilitatea doar să livreze mâncare la domiciliu, iar sălile de sport, piscinele şi saunele vor avea activitatea suspendată.

Magazinele alimentare şi farmaciile vor avea obligaţia să aloce o parte din program persoanelor în vârstă. Evenimentele majore vor fi, de asemenea, interzise, iar cele sportive profesionale vor avea loc fără spectatori.

Grupurile mai mari de şase persoane sunt interzise

Oficialii din Slovacia încă poartă discuţii despre posibilitatea interzicerii adunărilor publice de peste şase persoane.

Slovacia, o ţară cu o populaţie de aproape 5.5 milioane de locuitori, care a trecut în vara printr-o formă relativ uşoară a pandemiei cu virusul Covid-19, se confruntă în aceste momente cu o creştere a ratei de contaminare a populaţiei cu noul coronavirus.

Adauga un comentariu