Sport

Măsuri drastice în tenis: turneele WTA și ATP, suspendate până pe 7 iunie. Câți bani pierde Ion Țiriac

Publicat: 20 mart. 2020

Circuitele profesioniste de tenis au anunțat, miercuri, într-un comunicat comun, suspendarea turneelor ATP, WTA, Challenger și ITF până la data de 7 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus. „După o analiză atentă, din cauza pandemiei de COVID-19, toate turneele ATP și WTA din sezonul de primăvară pe zgură nu vor avea loc conform programului. Aici sunt incluse turneele ATP/WTA de la Madrid și Roma, pe lângă turneele WTA de la Strasbourg și Rabat, și cele ATP de la Munchen, Estoril, Geneva și Lyon”, se arată în comunicat.

Turneul de la Madrid îi aduce lui Ion Țiriac un profit anual net de peste 30 de milioane de euro

„Sezonul profesionist de tenis este acum suspendat până în data de 7 iunie, inclusiv ATP Challenger Tour și ITF World Tennis Tour. În acest moment, turneele programate după 8 iunie ar putea avea loc conform calendarului”, anunță organizațiile amintite.

Comunicatul precizează că în paralel, clasamentele ATP și WTA vor fi înghețate în această perioadă, până la noi ordine.

„Acum nu e momentul de a acționa unilateral, ci la unison. Toate deciziile legate de impactul pandemiei de coronavirus cer o consultare a tuturor actorilor jocului, o părere împărtășită de ATP, WTA, ITF, AELTC (organizatorul turneului de la Wimbledon), Tennis Australia (organizatorul turneului Australian Open) și USTA (care organizează US Open)”, concluzionează comunicatul după ce Federația franceză, organizatoarea celuilalt turneu de Mare Șlem, de la Roland Garros, a anunțat, marți, unilateral, mutarea competiției programate din 24 mai, în perioada 20 septembrie-4 octombrie

Adauga un comentariu