Eveniment-Social

Măsuri excepționale luate de Arhiepiscopia Iașilor în cazul crizei COVID-19. Linii telefonice non-stop pentru cei cu probleme

Publicat: 19 mart. 2020

Conducerea Arhiepiscopiei Iașilor a luat recent o serie de măsuri pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor în contextul pandemiei provocate de virusul COVID-19. Astfel, reprezentanții Arhiepiscopiei au arătat că vor pune la dispoziție unele spații de cazare pentru a fi folosite de autorități în situații de carantină. Totodată, se va trece la organizarea unui grup de lucru eparhial, iar în zonele Iași, Neamț și Botoșani vor apărea o serie de depozite de alimente neperisabile pentru ajutorarea celor aflați în nevoie.

Linii telefonice, cu accesibilitate 24 de ore din 24

De asemenea, Arhiepiscopia a anunțat și deschiderea unei linii telefonice TEL VERDE 0800672027, cu accesibilitate 24 de ore din 24, pentru acordarea de suport duhovnicesc, precum și pentru facilitarea acordării de susținere materială.

„Se va trece în zilele următoare la deschiderea site-ului fiideajutor.ro, care va fi pus la dispoziția celor care vor să susțină lucrarea Bisericii în această perioadă și, mai ales, a celor care caută un ajutor. Prin mijlocirea acestui site se asigură, de exemplu, în caz de maximă nevoie, hrana prin trei servicii de catering. Sprijinirea persoanelor aflate în dificultate se va face prin constituirea unui fond special la care își aduc contribuția Arhiepiscopia Iașilor din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, protopopiatele, parohiile,
în mod benevol, și alți binefăcători”, au menționat reprezentanții Arhiepiscopiei.

Medici în Arhiepiscopie

În plus, s-a luat și decizia de a se desemna doi medici epidemiologi și două monahii asistente medicale pentru a acorda asistență de specialitate și îndrumare personalului implicat în demersurile de mai sus.

„Prin intermediul preoților din parohii și mănăstiri, credincioșii sunt îndemnați să intensifice rugăciunea, postul, pocăința. Mai ales Psaltirea, Canoanele de pocăință, Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului să ne fie întărire și mângâiere în această perioadă foarte grea pentru noi și pentru lume. Să avem nădejde că Dumnezeu nu ne va lăsa, ci se va milostivi de noi și lucrurile vor reveni la normal cât mai repede cu putință!”, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.

Adauga un comentariu