Economic Local

Măsuri speciale luate în transportul public din Iași. Iată cum trebuie să circulați în autobuze și tramvaie

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măsuri speciale luate în transportul public din Iași. Iată cum trebuie să circulați în autobuze și tramvaie

Ca ultimă decizie luată de conducerea CTP Iași, activitatea cu publicul în cadrul sediului administrativ al companiei a fost suspendată, începând din 16 martie 2020. De asemenea, programul mijloacelor de transport public ramâne neschimbat, cel puțin până când vor fi impuse noi măsuri la nivel național, în contextul prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2. Pentru a evita aglomerația din vehicule și stații, a fost luată hotărârea ca planificarea mijloacelor de transport să fie cea adaptată perioadei în care, de regulă, se desfășoară cursuri școlare și universitare.

De asemenea, pentru protecția șoferilor și a vatmanilor, sunt permise urcarea și coborârea călătorilor numai pe ușile din mijloc și spate ale autobuzelor și tramvaielor. Mai mult, spațiul de lângă cabina conducătorului vehiculelor este delimitat printr-o bandă separatoare.
Stațiile de autobuz au intrat într-un program intensiv de igienizare, începând de luni dimineață. În același timp, igienizarea cu soluții profesionale, în ritm susținut, a mijloacelor de transport continuă zi și noapte.

Pensionarii sunt sfătuiți să evite călătoriile care nu sunt obligatorii

„Pentru a putea asigura funcționalitatea tuturor tipurilor de servicii realizate prin departamentele de specialitate ale instituției, recomandăm cetățenilor să trimită documentele/solicitările în format electronic, iar numai în situația în care acest lucru nu este posibil să le depună la registratura unității. Spre exemplu, avizele eliberate de către Serviciul Tehnic vor fi transmise în format electronic solicitanților, după ce vor fi făcute plățile online.

De asemenea, persoanele fizice/juridice care obișnuiau să achiziționeze titluri de călătorie de la casieria instituției, pentru a le fi eliberate și facturi fiscale, sunt rugate să le procure online, prin intermediul aplicației 24pay, și să solicite eliberarea actului fiscal electronic.

„Călătorilor le este recomandat să evite prezentarea la tonetele de bilete și să aleagă metodele moderne de achiziționare a biletelor și abonamentelor, cum sunt automatele de bilete din stații, aplicația 24pay și POS-urile din mijloacele de transport, care funcționează pe baza cardului bancar contactless. Pensionarii, categoria de vârstă cea mai expusă complicațiilor survenite în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, sunt sfătuiți să rămână cât mai mult în casă și să călătorească doar în caz de nevoie urgentă cu mijloacele de transport public”, au declarat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Adauga un comentariu