Prima pagină » Culinar » Mazăre cu sos roșu. O mâncare făcută după rețeta tradițională

Mazăre cu sos roșu. O mâncare făcută după rețeta tradițională

15 feb. 2024, 12:51,
BZI.ro, în Culinar

Cei care adoră mâncărurile delicioase făcute după rețeta bunicii pot pregăti o mazăre cu sos roșu. Acest preparat culinar merge servit cu pâine de casă și se poate face cu carne sau putem pregăti o mazăre de post. Iată cum să pregătești acasă o mâncare făcută după rețeta tradițională.

Mazăre cu sos roșu

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare gustoasă, sățioasă și aromată, putem face rapid o mazăre cu sos roșu. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține o mâncare ca la mama acasă.

Preparatele culinare cu mazăre sunt sățioase, sănătoase și merg servite la orice masă și la orice ocazie. Mazărea cu sos roșu are o textură aparte, o aromă deosebită și poate fi gătită cu carne de porc, de pasăre sau cu niște cârnați de casă.

Pentru iubitorii de preparate culinare tradiționale putem face și o mazăre scăzută ardelenească. Cu doar câteva condimente inedite, vom transforma preparatul simplu într-un adevărat spectacol culinar. Pentru mâncărica de mazăre scăzută ardelenească vom avea nevoie de 500 g de mazăre, 1 ceapă, 1 linguriță de boia dulce, 3 linguri de pastă de tomate, 4 cârnați ardelenești afumați, ulei, sare și piper.

La fel de bine, putem face o ciorbă de mazăre aromată, dulce-acrișoară. Pentru ciorba de mazăre vom avea nevoie de 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 bucată de țelină, 3 morcovi, 1 ardei gras, 200 ml de sos de roșii, 300 g de mazăre congelată, 2 cartofi, sare și piper, 1 linguriță de mărar uscat, 2 l de apă și 2 linguri de ulei. Ciorba de mazăre este gustoasă, se face rapid și merge servită în zilele de post. Cu doar câteva ingrediente vom obține o mâncare delicioasă făcută după rețeta bunicii.

Mazărea cu sos roșu nu trebuie să lipsească de la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Aceasta poate fi făcută cu carne de pui și legume. Pentru delicioasa mâncare de mazăre cu carne de pui vom avea nevoie de 3 cepe, 3 morcovi, 6 ciocănele de pui, 500 ml de suc de roșii, 600 g de mazăre congelată, 200 ml de apă, 1 legătură de mărar. Mai întâi se taie ceapa solzișori, iar morcovul se taie rondele.

Cum să obții o mâncare delicioasă cu doar câteva ingrediente

Pentru mazărea cu sos roșu vom avea nevoie de 500 g de mazăre, 3 căței de usturoi, 500 ml de sos de roșii, oregano, cimbru, busuioc, 2 foi de dafin, 4 linguri de ulei, sare și piper după gust.

Mazărea congelată la pungă se pune într-o cratiță cu apă. Mazărea se lasă la fiert cu 2 foi de dafin. Separat vom pregăti un sos de roșii. Într-o tigaie se pune sosul de roșii împreună cu sarea, piperul, oregano, cimbrul, busuiocul, usturoiul tocat și uleiul. Se lasă sosul la fiert la foc mic apoi se toarnă peste mazărea din oală.

Se lasă mazărea la fiert la foc mic până mai scade zeama apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se servește mazărea cu câteva felii de pâine de casă.

Mazărea cu sos roșu este ideală de servit la mesele de sărbătoare în familie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *