Local

Meciul Politehnicii Iași cu Chindia Târgoviște, sub semnul întrebării. Doi jucători ai oaspeților, depistați cu COVID-19

Publicat: 20 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Meciul Politehnicii Iași cu Chindia Târgoviște sub semnul întrebării. Doi jucători ai oaspeților depistați cu COVID-19
Meciul cu Politehnicii Iași cu Chindia Târgoviște, sub semnul întrebării. Doi jucători ai oaspeților, depistați cu COVID-19

Meciul cu Politehnicii Iași cu Chindia Târgoviște este sub semnul întrebării după ce doi jucători ai oaspeților au fost depistați cu COVID-19.

Chindia Târgoviște a anunțat că are două cazuri de COVID-19, în condițiile în care Liga I se va relua vineri, cu partida dintre FC Argeș și FC Botoșani. Cei de la Chindia s-au salvat la baraj, după ce au trecut de CS Mioveni, care a terminat pe locul 3 în Liga 2. În prima etapă din Liga I, Chindia ar trebui să joace la Iași, cu Politehnica, duminică, 23 august.

Meciul cu Politehnicii Iași cu Chindia Târgoviște, sub semnul întrebării

Chindia Târgoviște a anunțat că  în urma testării RT-PCR din data de 19 august, au fost depistate două cazuri pozitive de COVID-19

„AFC Chindia Târgoviște anunță, cu părere de rău, că în urma testării RT-PCR din data de 19 august, dinaintea primului meci oficial al sezonului, au fost depistate două cazuri pozitive de COVID-19. Clubul nostru a luat măsurile care se impun în această situație și așteaptă acum deciziile Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița”, a fost mesajul Chindiei, pe Facebook.

Potrivit noului protocol, cele două cazuri de coronavirus vor fi izolate şi restul echipei lui Emil Săndoi se va testa din nou. Dacă Direcţia de Sănătate Publică nu va decide ca echipa să intre în carantină, jucătorii care vor avea testele negative vor putea evolua în prima etapă din campionat.

„A fost o situație total neplăcută, sper să nu se întâmple și sezonul acesta. Nu mai e fotbal, nu mai e sport, nu mai e nimic. Nu mai e control. Apare acea panică, jucătorii nu știu ce se întâmplă. Apare o stare de neîncredere, de apăsare. Nu a fost ok deloc, a fost cred cea mai urâtă perioadă”, a declarat Bogdan Andone.

Mai multe cazuri de COVID-19 în Liga I

În sezonul care s-a încheiat recent, au fost mai multe meciuri care nu s-au mai disputat tocmai din cauza apariției de cazuri de COVID-19 la mai multe echipe din Liga I.

 CFR Cluj și Dinamo sunt cluburile din Liga 1 cele mai afectate de COVID-19.

Clujenii au anunțat la un momentdat că au 26 de cazuri, în timp ce la Dinamo au fost de 21de jucători și persoane din cadrul clubului infectați cu COVID-19.

FC Botoșani și Universitatea Craiova au raportat, la rândul lor, cel puțin un caz.

Nici Liga a II-a nu a scăpat de COVID-19. Astfel, au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş. Mai nou, și Poli Timișoara a depistat un fotbalist cu noul coronavirus, pe portarul Mario Contra (20 de ani).

Altfel, trei membri ai staff-ului echipei de fotbal CSU Craiova au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Aceștia sunt asimptomatici, a anunțat clubul sportiv.

„Toţi cei trei colegi ai noştri din staff-ul Ştiinţei depistaţi pozitiv sunt asimptomatici şi se simt foarte bine, atât fizic cât şi psihic. Le dorim însănătoşire grabnică şi îi aşteptăm cât mai repede lângă echipă”, a anunţat atunci Universitatea Craiova pe Facebook.

Sâmbătă, clubul de fotbal preciza că jucătorii și staff-ul echipei au primit rezultate negative.

„Rezultatele COVID-19 venite astăzi NEGATIVE în proporţie de 100%. Ne pregătim pentru meciul cu Astra Giurgiu în formulă completă”, spuneau reprezentanții grupării oltene.

Ulterior, clubul a anunțat două cazuri pozitive în staff-ul echipei, după ce, cu câteva zile în urmă, informase că un alt membru din staff-ul tehnic a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Adauga un comentariu