Sport

Meciul Simonei Halep cu Bianca Andreescu, printre cele mai frumoase ale anului în WTA

Publicat: 29 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Meciul Simonei Halep cu Bianca Andreescu printre cele mai frumoase ale anului în WTA

Meciul dintre Simona Halep și Bianca Andreescu, din grupele Turneului Campioanelor, a fost inclus de WTA în topul celor mai frumoase partide ale anului 2019 în tenisul feminin.

Românca a salvat o minge de meci înainte de a se impune 3-6, 7-6(6), 6-3. Aceasta a fost ultima victorie a Simonei pe 2019, din totalul de 43 ale sezonului. Într-un an în care l-a avut în lojă doar pe Daniel Dobre până la reunirea cu Darren Cahill, pentru WTA Finals, Halep a câștigat un singur trofeu – la Wimbledon, a terminat pe poziția a patra în clasamentul mondial și a avut bilanț de 43 victorii și 17 înfrângeri.

Simona Halep – Bianca Andreescu, cel mai așteptat meci al finalului de an, nu a dezamăgit

Partida dintre cele două sportive de origine română a avut toate ingredientele unui derby mondial. În 2016, într-o întâlnire pusă la cale de Tennis Canada la Rogers Cup, Simona Halep o sfătuia pe Bianca Andreescu să pună punct junioratului și să se concentreze pe tranziția spre circuitul principal. Halep a rămas un punct de referință pentru Andreescu – un model.

Trei ani mai târziu, cele două sportive s-au înfruntat în premieră într-un meci WTA, una fiind campioana Wimbledonului, cealaltă – proaspăta câștigătoare a US Open-ului.
Cu un bilanț stelar în 2019 împotriva jucătoarelor din Top 10 (8 victorii și o singură înfrângere la startul WTA Finals), Bianca Andreescu a pornit ca din tun, câștigând patru game-uri la rând pentru a tranșa setul inaugural. Actul întâi a stat sub semnul dominării totale a canadiencei.

Românca a salvat mingea de meci jucând excelent

Bianca a recuperat de două ori deficit de un break în setul secund, pentru a beneficia apoi de minge de meci pe serviciul Simonei în game-ul cu numărul 12.
Halep și-a scos la rampă armele principale târziu în meci, însă atunci când a făcut-o nu a mai cedat vreun centimetru pe scala concentrării.
Românca a salvat mingea de meci jucând excelent, curajos, apoi s-a impus într-un tie-break roller-coaster, al seriilor de puncte, mizând pe răbdare și o excelentă construcție a punctului.

Andreescu a avut prima șansă în decisiv, dar Halep a fost cea care s-a desprins, la 4-2. Simona a gestionat perfect slăbiciunile de ordin fizic arătate de Bianca Andreescu în fazele finale ale partidei. Românca a smuls un al doilea break după unul dintre cele mai lungi raliuri ale partidei pentru a închide conturile.
Darren Cahill a avut un rol esențial în efectuarea unor reglaje de ordin tactic în acest meci.

De ce a impresionat meciul dintre Simona Halep și Bianca Andreescu

Intensitatea duelului dintre Simona Halep și Bianca Andreescu a fost remarcabilă. Pentru Halep, a fost vorba despre o revenire marcă-înregistrată, din seria celor pe care românca le produce însă doar când este sută la sută conectată, motivată și dispusă la efort.
Meciul a avut parte de schimbări tactice evidente, comandate de Darren Cahill. Acestea au determinat răsturnarea balanței și au indus rezultatul partidei.

La final de meci, Simona Halep recunoștea: „Sunt cam moartă!”.

De partea cealaltă, Bianca Andreescu a apreciat că a avut partida în mână. Per total, desfășurarea duelului dă garanții pentru viitorul acestei rivalități.
Emoțiile stârnite de această confruntare și mobilizarea fanilor au întregit meniul duelului

Adauga un comentariu