Coronavirus

Medic român din Norvegia, despre decesele bătrânilor după vaccinare: „Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză natural“

Publicat: 19 ian. 2021
batran vaccinat anti-COVID
Mai mulți bătrâni au decedat în Norvegia la scurt timp după administrarea vaccinului anti-COVID-19

Medicul oncolog român din Norvegia Alina Carmen Porojnicu a vorbit despre decesele unor bătrâni la scurt timp după vaccinare.

Alina Carmen Porojnicu consideră că aceşti bătrâni au murit de cauză natural cel mai probabil.

Oficialii norvegieni au transmis vineri15 ianuarie, că în întreaga ţara 23 de oameni au murit la scurt timp după primirea primei doze de vaccin anti-COVID-19.

„Ceea ce ştim deocamdată este că în urma raportului oficial de la Agenţia Naţională a Medicamentului care a primit sarcina de a evalua aceste decese care au apărut la scurt timp după vaccinare, dintre care 13 au fost evaluate. Norvegienii sunt o populaţie cu o stare de sănătate în general foarte bună, iar cei care ajung în căminele de bătrâni sunt de regulă cei foarte bătrâni. În căminele de bătrâni din Norvegia mor săptămânal în jur de 300-400 de astfel de bătrâni.

Acum, ceea ce s-a întâmplat este că, Norvegia neavând un număr mare de infectări, situaţia a fost relativ sub control pe perioada întregii pandemii. Strategia Guvernului a fost de a vaccina pe cei mai vulnerabili dintre pacienţi şi atunci au început cu căminele de bătrâni. Pe 14 ianuarie au fost raportate aceste cazuri, 23 de bătrâni care au murit la scurt timp după vaccinare“, a declarat Alina Carmen Porojnicu.

Medic român din Norvegia: „Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală la scurt timp după vaccinare“

Medicul oncolog român, stabilit de 15 ani în Norvegia, este de părere că acele persoane vârstnice au decedat din cauza natural și nu din cauza administrării vaccinului anti-COVID-19.

„Cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală la scurt timp după vaccinare. Concluziile sunt că au murit la scurt timp după vaccinare, dar nu a apărut niciun fel de semnal de toxicitate neaşteptat de complicaţii nemavăzute la vaccin, ci pur şi simplu au murit. Acum, dacă acel vaccin  le-a indus reacţii adverse tip febră sau ceva de genul care a decompensat fizic. Practic, nu e o asociere, nu e o cauză în vaccin. Îmi e foarte greu să spun. Ce e important este să ne amintim că foarte mulţi bătrâni din grupa respectivă mor, deci se aşteaptă să moară în jur de 300-400 în fiecare săptămână, de cauze naturale şi cel mai probabil, aceşti bătrâni au murit de cauză naturală la scurt timp după vaccinare”, a precizat Alina Carmen Porojnicu.

23 de persoane decedate la scurt timp după vaccinare

Autorităţille din Norvegia au anunţat luni, 18 ianuarie, că nu își schimbă politica privind utilizarea vaccinului COVID-19 Pfizer și BioNTech în urma rapoartelor privind decesele apărute după administrarea vaccinului la persoanele vulnerabile, potrivit agenției de presă Reuteurs.

Începând cu 14 ianuarie, 23 de rapoarte de decese suspectate asociate cu vaccinurile COVID-19 au fost depuse la registrul sanitar norvegian.

Dintre aceste 23 de rapoarte, 13 au fost examinate de autoritățile sanitare norvegiene. Acestea vizau indivizi care erau descriși ca fiind bătrâni, fragili și cu boli grave. În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de îngrijire medicală și în instituții de îngrijire pe termen lung.

„Cel mai important este să ne amintim că 45 de persoane mor în fiecare zi în case de bătrâni din Norvegia. Deci, nu s-a stabilit să existe un exces de mortalitate sau că aceasta ar avea legătură cu vaccinurile“, a spus directorul autorităţii norvegiene de sănătate publică, Camilla Stoltenberg.

Comentarii
Adauga un comentariu