Local

Medicamentul Remdesivir, utilizat în cazurile grave de coronavirus, a ajuns la Iaşi

Publicat: 06 mai 2020

Medicamentul pentru tratarea pacienţilor pentru coronavirus a ajuns şi în municipiul Iaşi. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva a transmis că 10 doze vor fi administrate unor bolnavi de la ATI.

„10 doze vor fi administrate la 10 bolnavi de la terapie Intensivă, ventilaţi“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase

După Timişoara, Remdesivir, unul dintre medicamentele promiţătoare în tratamentul pentru COVID 19, a ajuns şi la Iaşi. Este vorba despre 110 doze care vor fi administrate pacienţilor internaţi la Secţia Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva. Noul medicament va fi aplicat în tratamentul bolnavilor critici de la Spitalul de Boli Infecţioase şi ar urma să înlocuiască hidroxiclorochina.

„Dozele de Remdesivir au ajuns deja la noi. Este vorba despre 10 doze care vor fi administrate la 10 bolnavi de la terapie Intensivă, ventilaţi. În prima zi se administrează două doze, iar în următoarele nouă zile câte o singură doză“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

„În SUA a fost folosit pentru formele severe şi critice la pacienţii cu COVID 19, iar studiile arată o evoluţie bună a pacienţilor. Sunt studii care arată că, în urma administrării, pacienţii au ieşit din fază critică şi s-au negativat după 11 zile, şi nu după 15“, a adăugat Carmen Dorobăţ. Remdesivir-ul este un medicament produs în SUA, pe care Massachusetts Institute of Technology îl consideră în acest moment potrivit pentru tratarea pandemiei.

Adauga un comentariu