Titlurile zilei

Medicii legiști au făcut lumină în cazul presupusei crime de la Iași. Bărbatul care a murit lângă Piața Nicolina nu a fost omorât. Ce s-a stabilit în urma necropsiei

Publicat: 31 mart. 2021
Polițiștii criminaliști, în costum specific, în timpul unei cercetări la fața locului
Polițiștii Criminaliști din Iași și Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași

Bărbatul care a murit duminică noaptea lângă Piața Nicolina nu a fost omorât. Deși avea o rană la picior, se pare că aceasta era destul de veche și nu i-a adus moartea. În urma autopsiei, medicii legiști au stabilit că acesta a murit din cauze medicale și nu a fost vorba despre nicio mână criminală. Totuși, verificările continuă în acest caz pentru a se stabili cu exactitate cauza morții

În ultimele zile, în mediul online a circulat o informație halucinantă. S-a spus că un bărbat, om al străzii, a fost omorât cu bestialitate lângă Piața Nicolina, fiindu-i tăiat gâtul „dintr-o parte în alta”. Reporterii „BZI” au relatat cazul și au prezentat reacția oficială a Poliției Iași, însă în mediul online mai multe persoane au lansat zvonuri total eronate. Astfel, după apariția articolului din „BZI”, mai multe persoane au vorbit despre mușamalizarea unei crime oribile. Iată că, după trei zile de la decesul bărbatului, s-a stabilit că acesta a murit din cauze naturale.

Primele informații arătau că bărbatul de 44 de ani, de loc din Târgu Mureș, avea o rană la piciorul stâng și este posibil ca din această cauză să fi murit. Într-adevăr, Gyula sau Coco cum îi spuneau ceilalți oameni ai străzii, avea o rană, însă aceasta era veche, din spusele medicilor de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Aceștia spun că rana respectivă nu i-a adus moartea, iar decesul s-a produs în urma unui edem pulmonar acut.

Reprezentanții IPJ Iași exclud pentru moment o crimă

De ce au fost lansate informații despre o crimă oribilă atâta vreme cât bărbatul nu prezenta leziuni grave, este greu de spus. În mediul online s-a vorbit zile la rând despre cum Poliția Iași a mușamalizat acest caz.

„Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la cazul unui bărbat decedat, Compartimentul de Relații Publice al IPJ Iași este abilitat să comunice următoarele: la data de 28 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie despre faptul că unui bărbat i s-a facut rău și prezintă o leziune la un picior. Polițiștii ajunși la fața locului au aplicat un garou bărbatului, care a fost ulterior preluat de cadrele medicale și resuscitat, constatându-se decesul acestuia. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, fiind dispusă necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Despre tăietura închipuită de la gâtul bărbatului, reprezentanții IPJ au oferit câteva detalii.

Bărbatul nu prezenta leziuni în zona gâtului. De asemenea, din verificările efectuate până în prezent, nu rezultă că anterior constatării decesului ar fi fost agresat. Imediat după sesizare, o echipă formată din polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Iași, Biroul de Investigații Criminale Iași și Serviciul de Investigații Criminale au efectuat verificări și investigații pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei. Cercetările continuă”, a mai precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.
Adauga un comentariu