Cancan ultimă oră

Medicul Adina Alberts a dezvăluit ce medicamente a luat Cornelia Catanga înainte de a muri

Publicat: 31 mart. 2021
Adina Alberts la birou
Adina Alberts, medic chirurg estetician

Decesul Corneliei Catanga a stârnit numeroase controverse. Artista a murit în urma unui stop cardiorespirator, iar în presă s-a speculat că un anumit tip de medicament ar fi provocat acest lucru. Medicul Adina Alberts a vorbit despre medicamentația luată de artistă și despre consecințele acesteia.

În legătură cu moartea artistei au circulat diverse ipoteze, iar cea mai poluară a fost legată de medicamentul Ivermectină, luat de Cornelia Catanga atunci când încerca să se trateze singură, acasă. Adina Alberts a făcut lumină în acest caz și susține că, în realitate, Cornelia Catanga ar fi luat o altă combinație de medicamente.

„Cu tot respectul pentru familia îndoliată, și cu toată compasiunea, trebuie să vă spun tuturor că doamna Catanga nu a luat Ivermectină. Soțul Corneliei Catanga, dl Padureanu a declarat că a luat Tavanic și Dexametazonă. Nu știm cine i-a recomandat această medicație dnei Catanga! O combinație ciudată, nefericită, din cel puțin 3 motive”, a scris Adina Alberts, pe Facebook.

Adina Alberts face lumină

Medicul Adina Alberts a vorbit despre medicamentele luate de Cornelia Catanga și a spus că alăturarea acestora poate să fie fatală. Cele două medicamente nu funcționează împreună, iar asocierea Tavanic cu Dexametazonă nu este o alegere potrivită.

„Tavanic-ul trebuie administrat cu mare precauție la persoanele peste 60 de ani, la persoanele care au avut în antecedente probleme cardiace. Sau care au la momentul administrării. Și în ambele categorii de mai sus, dna Catanga se încadra.

Asocierea Tavanic cu Dexametazonă nu este o alegere potrivită întrucât corticoterapia crește și mai mult riscul de reacții adverse ale Tavanic-ului ( Levofloxacină)”, a mai spus Adia Alberts.
Adauga un comentariu