Coronavirus

Medicul Adrian Streinu Cercel: ”Va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Adrian Streinu Cercel Va fi vai de capul nostru. Clar scurt şi cuprinzător
Profesorul Adrian Streinu Cercel

Medicul Adrian Streinu Cercel a discutat la emisiunea ”Sinteza Zilei” un subiect extrem de important şi actual. Acesta a vorbit despre ce se va întâmpla în perioada următoare în țara noastră, având în vedere pandemia de coronavirus.

România trece printr-o perioadă extrem de dificilă din cauza pandemiei de coronavirus. Cazurile se înmulţesc, iar în tot mai multe judeţe s-au impus reguli stricte.

Medicul Adrian Streinu Cercel:”Perioada ce urmează să vină va fi una foarte grea pentru țara noastră”

După recordurile negative înregistrate în România, medicul Adrian Streinu Cercel susține faptul că perioada ce urmează să vină va fi una foarte grea pentru țara noastră.

„Eu aş vrea să înceteze această polemică cu privire la Terapie Intenstivă, că dacă primesc sau nu terapie antivirală, pentru că un pacient care nu este pozitiv în momentul în care ajunge în ATI pentru virus nu primeşte Remdesivir. Nu are de ce. Este un tratament care se aplică pacienţilor care au virus.

Eu nu aș vrea să fac medicină prin televizor, dar nici să las pe alţii care îşi dau cu presupusul despre ce avem noi de făcut în terapiile intensive din România.

Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare…. va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus medicul în emisiune, arată Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel: „Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic”

Medicul Adrian Streinu-Cercel susține că în momentul de față toată lumea ar trebui să poarte mască, de dimineață și până seara.

”Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.

Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2.

Trebuie să înțelegem că masca este cea care ne protejează, cu o singură condiție: să acopere și gura și nasul și să fie purtată tot timpul. Dacă o astfel de mască se umezește, ea evident că trebuie să fie schimbată dar și schimbarea asta nu trebuie să fie făcută alandala.

Masca respectivă trebuie să fie pusă într-un coș și de acolo să poată fi dusă în așa fel încât să nu mai intre în contact cu mediul înconjurător pentru că dacă o mască este aruncată la un coș de gunoi pe stradă sau aruncată pe jos și este și contaminată vă dați seama că de acolo virusul pleacă, pentru că nu-l ține nimic să stea pe mască”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

În doar 24 de ore, România a înregistrat 1591 de cazuri noi din 6537 de teste efectuate

1591 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în România din doar 6537 de teste prelucrate, astfel că rata de pozitivare este de 24,3%. Până ieri, 5 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.526 de pacienți au fost declarați vindecați. Până ieri, 5.048 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.001. Dintre acestea, 592 sunt internate la ATI.

Adauga un comentariu