Actualitate

Medicul Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, plasat în arest la domiciliu

Publicat: 12 mai 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Medicul Dan Tesloianu de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi plasat în arest la domiciliu
Medicul Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf. Spiridon" din Iaşi, plasat în arest la domiciliu

Dan Tesloianu, medicul cardiolog de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași aflat în arest preventiv din 18 februarie, în dosarul stimulatoarelor cardiace, iese din închisoare și va fi plasat în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel București vineri seară.

Decizie definitivă, privind plasarea în arest la domiciliu a doctorului Nicolae Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf Spiridon” din Iași, acuzat că ar fi implantat, în perioada 2017 – august 2022, un număr de 238 de dispozitive cardiace extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște.

Procurorii au susținut că o mare parte dintre aceste intervenții chirurgicale „nu erau necesare”

Procurorii au susținut că o mare parte dintre aceste intervenții chirurgicale „nu erau necesare”, fiind efectuate fie în urma unor „diagnostice fictive”, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacții de natură a conduce la simptomatologia specifică.

Surse G4Media au declarat că ar fi vorba de medicamentul Neoton. În acest dosar, sunt vizați în total șase medici și patru pacienți, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), publicat sâmbătă.

Procurorii ceruseră prelungirea arestului preventiv cu încă o lună

Procurorii ceruseră prelungirea arestului preventiv cu încă o lună, începând cu 18 aprilie.

Dan Tesloianu a fost arestat preventiv pe 18 februarie pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită.

„În situaţia de fapt reţinută de procurori, se menţionează că inculpatul şi-ar fi exercitat atribuţiile de serviciu, cu intenţie, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017 – august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte, ignorând riscul de a provoca pacienţilor probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicţia reutilizării acestora. Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că inculpatul a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor. Ulterior, acesta a executat proceduri medicale de reimplantare a acestor dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului (în lipsa unor documente de provenienţă) şi, în consecinţă, fără a parcurge fluxul procedural intern, neexistând avize de conformitate din partea Ministerului Sănătăţii, certificate de garanţie şi documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare”, susţin procurorii.

Comentarii
  • Acum sa vedem .. italia sau grecia .. e clar ca avem cel mai putred sistem de justitie din lume .. omul asta e practic cel mai mare criminal in serie din istoria romaniei moderne si e in „arest la domiciliu”.

  • Bag mana in foc ca asta are carnet de membru liberal.Daca un taran fura o gaina de foame era deja bagat la puscarie pe vreo cinci ani de zile.Stim deja cu totii cum ,,functioneaza,,justitia rromana plina de spagari ,ipotenti si liberali.

  • Numai specialiști din medicină și chimie pot da un rezultat clar în urma testelor de laborator dacă a folosit vreun medicament care să le fi provocat pacienților reacții ce duceau la necesitatea de a a li se puse acel stimulator cardiac. Dar pentru alții care necesitau urgentă cum trebuia să procedeze? Să-i fi lăsat să moară dacă nu existau stimulatoare noi? Așa că nu ești de specialitate să arunci acuze grave, doar că sunt niște mediatizări fără rezultate categorice.

Adauga un comentariu