Eveniment-Social

Medicul iesean Tonel Ursachi a fost condus pe ultimul drum – FOTO, VIDEO

Publicat: 05 aug. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Un sat intreg a participat la inmormantarea medicului iesean Tonel Ursachi decedat saptamana trecuta intr-o localitate din judetul Bistrita Nasaud @ Acesta a fost inmormantat in cimitirul din satul Manjesti, comuna Mogosesti – Iasi @ La funeraliile lui Tonel Ursachi au participat si cateva personalitati din Iasi si din tara

Sute de persoane l-au condus sambata pe ultimul drum pe Tonel Ursachi, medicul veterinar decedat in urma cu cateva zile intr-o localitate bistriteana. Inca de la primele ore ale diminetii, zeci de persoane au venit sa aduca un ultim omagiu fostului medic veterinar si inventator. In jurul orei 10.00, cortegiul funerar a pornit spre biserica din satul Manjesti, unde a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit. Curtea parohiei „Sfintii Mihail si Gavriil” din Manjesti a devenit neincapatoare, satenii venind in numar mare pentru a asista la slujba oficiata de un sobor de preoti. La inmormantare au participat si cateva personalitati din Iasi si nu numai, printre care fostul prefect Dragomir Tomaseschi si Danut Pop, liderul Partidului Ecologist Roman. Tonel Ursachi a fost ales in luna septembrie a anului trecut in fruntea filialei iesene a Partidului Ecologist, dupa un congres la care a participat si Pop. Pe langa acestia au mai venit sa aduca un ultim omagiu si alte personalitati iesene, prieteni apropiati, dar si oameni simpli din comuna care l-au cunoscut pe Tonel Ursachi inca din copilarie.

Ieseanul a suferit un stop cardio-respirator in cabana pe care tocmai si-o cumparase in localitatea Colibita din judetul Bistrita. Acesta se afla in acea zona in vacanta alaturi de familia sa, cand a suferit un atac de cord. In varsta de 53 de ani, inventatorul participa la lucrarile de modernizare a locuintei, in momentul in care a intervenit, brusc, problema de sanatate. Cu toate ca familia a chemat, de urgenta, un echipaj SMURD, ieseanul nu a mai putut fi salvat. Ursachi nu era cunoscut printre apropiati cu probleme de sanatate.

Tonel Ursachi, medic veterinar si doctor in stiinte medicale veterinare, a fost implicat in urma cu cativa ani in mega scandalul gripei aviare care a lovit Romania. Acesta a fost acuzat ca s-a imbogatit subit de pe urma acestei epidemii. Totodata, era cunoscut si pentru inventiile sale in domeniu. Cu o ultima performanta de acest gen, alaturi de cei doi fii ai lui, s-a intors cu o medalie de aur de la Expozitia Internationala Specializata, intitulata Infoinvent, derulata in perioada 22 – 25 noiembrie de catre Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova 2011. De asemenea, in cariera sa, el a primit 19 diplome de excelenta de aur din activitatea de cercetare, de la saloane pana la targuri de inventica internationale. Pentru activitatea sa in acest domeniu, a primit Diploma de Onoare a Societatii Inventatorilor din Romania.

Adauga un comentariu