Local

Membrii trupei Zdob și Zdub vor deveni cetățeni de onoare ai județului Iași. Formația din Republica Moldova a dat lovitura la Eurovision 2022

Publicat: 20 mai 2022
Trupa Zdob și Zdub pe scena concursului Eurovision 2022 din Italia
Consiliul Județean va acorda titluri de cetățeni de onoare ai județului Iași membrilor trupei Zdob și Zdub, din Republica Moldova, care au participat la ediția din 2022 a concursului Eurovision

Membrii trupei Zdob și Zdub vor deveni cetățeni de onoare ai județului Iași. Decizia va fi oficializată la ședința de plen a Consiliului Județean de săptămâna viitoare. Pe ordinea de zi vor figura și alte proiecte de hotărâre.

Plenul Consiliului Județean (CJ) Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre printre care  o serie de rectificări bugetare, avizarea unor proiecte legate de modernizarea drumurilor județene, dar și unele investiții din zona Copou. Ședința aleșilor județeni va avea loc în cursul zilei de miercuri, 25 mai 2022, la Palatul Administrativ din centrul Iașului.

Membrii trupei Zdob și Zdub vor deveni cetățeni de onoare ai județului Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de plen va figura un proiect privind acordarea titlurilor de cetățean de onoare membrilor formației moldovenești Zdob și Zdub și a fraților Vitalie și Vasile Advahov, cei care au reprezentat țara vecină la concursul Eurovision 2022. Moldovenii au luat locul 7 în urma concursului Eurovision ce a avut loc în Italia în urmă cu câteva zie, după ce au interpretat piesa „Trenulețul”. Propunerea a fost făcută de Costel Alexe, președintele CJ Iași.

„Eurovisionul este despre unitate europeană, solidaritate și compasiune între țări și între oameni. Am propus să acordăm titlul de cetățean de onoare pentru formațiile Zdob și Zdub și Frații Vitalie Advahov și Vasile Advahov, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision.  Piesa a fost compusă pentru a promova coridorul feroviar Iași – Chișinău – Odessa și legătura dintre România – Republica Moldova – Ucraina, creând un culoar de comunicare și cooperare între comunitățile noastre”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Ediția Eurovision 2022 a stârnit un scandal uriaș.

După ce organizatorii au anulat voturile unor țări pentru a acorda punctajele respective Ucrainei.

Noi proiecte discutate de consilierii județeni din Iași

Consilierii județeni vor mai discuta și un proiect de hotărâre privind alocarea a 7,7 milioane lei pentru reabilitarea drumului județean DJ 282B Borosoaia- Plugari (DJ 282B), lucrări efectuate în cursul acestui an. De asemenea, pe ordinea de zi va mai figura un proiect de hotărâre legat de constituirea unei comisii de evaluare a indicatorilor de performanţă pentru cei care fac parte din Consiliul de Administrație de la Aeroportul Internațional Iași.

Investiții prin PNRR la CJ Iași

Consilierii județeni vor mai discuta un proiect de hotărâre privind depunerea unui nou proiect la Ministerul Dezvoltării pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru creșterea eficienței energetice și refuncționalizarea Pavilionului I1 din cadrul centrului de servicii sociale Târgu Frumos. Proiectul va fi depus în cadrul Componentei 5- Valul Renovării din cadrul PNRR. Consilierii vor mai discuta și un proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare pentru Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Cuza Vodă” Iași. Membrii trupei Zdob și Zdub vor deveni cetățeni de onoare ai județului Iași după ședința de săptămâna viitoare, completând lista altor personalități care au mai primit acest titlu.
Comentarii
  • Ce au făcut ăștia pentru Iași ca să devină cetățeni de onoare? Promovați și ajutați moldovenii, pe când ei ne înjură și ne fac în tot felul de fapt, asta e realitatea.
    Și toți proștii iubitori de moldoveni care nu îi cunosc cu adevărat le dau titluri.
    Proștilor.

  • Romania a primit un sut in kur la Eurovision, Romania la coada vacii, bataie de joc de Romania, frauda si R. Moldova a primit un loc 7 dar…. pe merit???/ Ma intreb daca nu ar fi fost fraudate voturile Romaniei care ar fi fost locul corect? A dat juriul cat a vrut la Romania asa estimat Eu cred … cel putin locul 3 sau 2 pe corectitudine era Romania

  • Va ofticati ca v-au ars moldovenii? Pai piesa lor a lor mult mai ok decat piesa ro, de ce se face atata tsm tam din Eurovision ca nu inteleg? 🤨Puteau astia sa devina cetateni de oniareai Iasului si nici sa nu stie nimeni.

Adauga un comentariu