Eveniment-Social

Mesaj al comunității academice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea domnitorului

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaj al comunității academice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea domnitorului

Comunitatea academică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea domnitorului.

„Astăzi, se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza, una dintre cele mai de seamă personalităţi ale istoriei româneşti, domnitorul sub care s-au făcut primii paşi spre constituirea unui stat naţional unitar român, prin alegerea sa dublă atât în Moldova cât şi în Ţara Românească, domnia sa de numai şapte ani marcând, totodată, începutul perioadei de modernizare a României.

În atmosfera de sărbătoare a Unirii Ţării Româneşti şi a Moldovei într-un singur stat a luat fiinţă prima instituţie de învăţământ superior din România, Universitatea din Iaşi.

Inaugurată la 26 octombrie 1860, Universitatea poartă astăzi cu mândrie numele domnitorului căruia i se datorează acest act fundamental de cultură românească: Alexandru Ioan Cuza. Îți suntem recunoscători, principe“, spun reprezentanții comunității academice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.

Adauga un comentariu