Actualitate

Mesaj dur transmis de Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: „Să fiți trist că încă girați un astfel de Guvern”

Publicat: 17 sept. 2020
Marcel Ciolacu cu mască de protecție vorbește la microfon
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, lansează un avertisment în legătură cu posibilitatea ca Guvernul liberal să taie și salariile românilor din cauza incompetenței

Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a transmis un mesaj dur președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului i-a atacat după pe social-democrați, după ce au votat în comisiile parlamentare creșterea pensiilor cu 40%. Liderul PSD îl acuză pe Klaus Iohannis că a cheltuit un miliard doar pentru primăriile PNL în detrimentul copiilor și pensionarilor.

„Tristețea lui Iohannis la adresa Parlamentului ar fi înduioșătoare, dacă legile care cerem să fie respectate nu ar fi fost deja promulgate de președinte!

Ați topit peste un miliard doar pentru primăriile PNL și ale aliaților fix înaintea alegerilor, dar spuneti ca nu sunt bani să dublați alocațiile copiilor și să majorați pensiile conform legii. Trist!“, a comentat Marcel Ciolacu.

Mesaj dur transmis de Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: „Să fiți trist că încă girați un astfel de Guvern”

Liderul social democraților îi oferă președintelui mai multe motive pentru care ar trebui să fie trist. Marcel Ciolacu vorbește despre tablete, manual și internet, de care nu pot beneficia mulți dintre elevii care au început școala, dar și despre măștile promise persoanelor defavorizate și care nu au mai ajuns la aceștia.

„Haideți, domnule Iohannis, să vă dau eu câteva motive pentru care ar trebui să fiți trist:

– Ați lăsat copiii fără tablete, dar ați găsit bani să luați tablete pentru alegeri;

– Nu ați tipărit manuale, dar ați tipărit zeci de mii de afișe electorale cu care ați împânzit țara

– Ați abandonat mii de copii care nu au nici măcar acces la internet, dar ați permis ca secretarii de stat de la Educație să joace țonțoroiul în campanie electorală;

– Ați putut să nu deschideți școlile din zonele roșii sau galbene, dar le veți deschide pe toate pentru secțiile de votare;

– Ați refuzat să dați și acum măștile persoanelor vulnerabile, dar ați găsit bani să luați măști pentru alegeri la prețuri de 5 ori mai mari.

Să fiți trist, domnule Iohannis, că încă girați un astfel de Guvern

PS: Când vă uitați la interlopul Câine, amicul lui Nicușor Dan nu sunteți trist, domnule Iohannis?!”, “, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis, agresiv la adresa PSD

Parlamentarii din comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament au votat ieri pentru majorarea pensiilor cu 40%.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că „dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB. E evident că acești bani nu există“.

„Azi, în comisiile de buget PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat cu amendamente rectificarea bugetară și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB. E evident că acești bani nu există. PSD nu a învățat nimic, vrea să detoneze finanțele publice ale României. Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea. Se vede că PSD nu a inventat nimic nou și reia același ciclu de promisiuni în speranța de a mai prinde voturi, dar nu cred că vor mai prinde.

Eu personal susțin cu mare entuziasm orice creștere a pensiilor, salariilor, bonusurilor. Dar trebuie să ținem cont de constrângerile bugetare. Ele vor fi posibile când bugetul va putea permite. Pensiile au crescut deja cu 14% de la 1 septembrie, e real, banii se pot număra”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu