Sport

Mesaj ferm al unui oficial important în privința Jocurilor Olimpice de la Tokyo! Se anulează Olimpiada de anul acesta?

Publicat: 15 ian. 2021
Accesul spectatorilor din străinătate nu va fi permis la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo din această vară, din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus

Mark England, șeful de misiune al echipei olimpice a Marii Britanii, a declarat miercuri că este încrezător că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în acest an, chiar dacă vor avea un aspect diferit din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

„Suntem foarte încrezători că Jocurile vor avea loc în vară. Cu siguranță nu am anunța sportivii dacă nu ar fi cazul”, a declarat Mark England.

Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus și se vor desfășura între 23 iulie și 8 august, dar în prezent Japonia se confruntă cu o recrudescență a cazurilor de COVID-19.
England, care a luat parte la grupurile de lucru ale CIO, a opinat că Jocurile vor arăta cu totul diferit ca până acum, cu protocoale de sănătate și de siguranță „incredibil de cuprinzătoare” pentru a proteja sportivii.

Japonezii vor anularea Jocurilor Olimpice

Un sondaj recent efectuat de canalul public de televiziune NHK a indicat că cei mai mulți locuitori din Tokyo doresc anularea sau amânarea olimpiadei de vară. Takeshi Niinami, președinte al grupului Suntory și consilier economic al premierului Yoshihide Suga, a declarat pentru Reuters că nu are certitudinea că Jocurile se vor desfășura conform planificării.
England a motivat optimismul său prin faptul că „premierul Japoniei a comentat azi noapte că Jocurile vor merge înainte, CIO este foarte încrezător în planificarea lor pentru desfășurarea Jocurilor. Nu există nimic din ceea ce am auzit azi care să sugereze că Jocurile nu vor avea loc. Mergem cu maxim de energie înainte, plănuim să debarcăm în Japonia la mijlocul lunii iulie și acesta este obiectivul nostru”

Adauga un comentariu