Actualitate

Mesajul medicilor de boli infecţioase Victor Babeş din Bucureşti: ”Noi suntem la spital pentru voi / Voi rămâneţi acasă pentru noi”

Publicat: 15 mart. 2020

Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș din București va asigura încă 340 de pături pentru bolnavii de coronavirus, pe lângă cele 60 deja existente., a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea. La Spitalul Victor Babeș s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale și infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de 2 săptămâni și fac gardă la 3 zile. Echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotație, într-un centru de carantină pus la dispoziție de Primăria Capitalei.

Mesajul medicilor, asistentelor și infirmierelor din Linia I este pe cât de simplu pe atât de important: „Noi suntem la spital pentru voi / Voi rămâneţi acasă pentru noi”.

„Spitalul de boli infecțioase și tropicale Victor Babeș, administrat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situația o va impune, încă 340 de pături pentru pacienții bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate. Printre primele măsuri pe care le-am luat pentru asigurarea condițiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistați pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă și alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri. Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat și modernizat anul trecut.

Să ne susținem eroii și să îi ocrotim pe cei dragi. Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, își riscă sănătatea pentru a-și face datoria! Au pus interesul național, comun, înaintea interesului personal. La Spitalul Victor Babeș s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale și infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de 2 săptămâni și fac gardă la 3 zile. Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotație, într-un centru de carantină pus la dispoziție de Primăria Capitalei.

Această inițiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienții cu Covid 19 cu familiile lor, dar și cu alte persoane. Astfel, acești oameni depun un efort uriaș și se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât și propriile familii! Aș dori să le mulțumim cu toții tuturor celor care luptă în linia întâi pentru rezolvarea acestei crize în sănătate și să nu uităm că trebuie și noi să fim responsabili, să respectăm cu strictețe regulile de igienă, astfel încât eforturile și sacrificiile acestor oameni să nu fie în van!”, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.

Adauga un comentariu