National

Meteorologii anunță ploi, lapoviță și ninsoare în weekend!

Publicat: 29 oct. 2020
Bărbat cu umbrelă
Meteorologii anunță ploi și vânt în următoarele zile

Meteorologii anunță temperaturi scăzute, ploi, lapoviță și ninsoare și vânt la sfârșitul acestei săptămâni.

”Schimbarea va fi semnificativă, mai ales după ziua de astăzi, o zi cu vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal pentru această dată, mai ales pentru sudul și sud-estul teritoriului unde temperaturile au atins 18-19 grade.

În următoarele zile vremea se va schimba semnificativ, sub influența unui front de aer rece, care va traversa teritoriul țării noastre, de la vest către est.

În această noapte îl vom regăsi în centrul, nordul, vestul teritoriului, prin apariția ploilor. Mâine, în aproape toată țara, se vor semnala ploi, iar sâmbătă cu precădere în jumătatea estică a teritoriului.

Mai mult decât atât, vorbeam de un front atmosferic rece și în consecință temperaturi mai scăzute decât astăzi dar mai scăzute și decât în mod normal pentru această dată.

Această masă de aer rece va determina transformarea precipitațiilor din zonele montane, mai ales la altitudini de peste 1500 de metri, în lapoviță și chiar ninsoare. În unele zone se va depune un strat de zăpadă de 5…10 cm în acest interval, ninsorile vor fi asociate și cu intensificări ale vântului, pentru că în zonele montane înalte ninsorile vor depăși 80…90 km/h, mai ales în Carpații Meridionali.

De altfel, intensificări ale vântului vom avea în toate regiunile, în general 55…65 km/h, cu precădere în zona Olteniei”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

Adauga un comentariu