National

Meteorologii au emis un cod galben de ploi în mai toată ţara

Publicat: 20 iul. 2020
Meteorologii au emis un cod galben de ploi în mai toată ţara
Meteorologii au emis un cod galben de ploi în mai toată ţara

Meteorologii au emis un cod galben de ploi în mai toată ţara. Conform celor de la ANM, luni 20 iulie, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor din România. În zonele amintite de meteorologi îşi vor face simţite apariţia descărcările electrice, averse dar şi intensificări a vântului.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi în mai toată ţara

Conform meteorologilor de la ANM, codul galben de ploi este valabil luni, 20 iulie, începând cu ora 10.00 până la ora 21.00. Zonele afectate sunt Transilvania, Moldova, Dobrogea şi local în Maramureş şi Muntenia. În intervalul menţionat mai sus, vor fi observate instabilităţi atmosferice accentuate, se vor manifesta averse dar şi descărcări electrice. Vântul îşi va face simţită prezenţa, iar în unele zone va avea aspect de vijelie. Izolat vor fi şi grindină. Ploile vor avea caracter torenţial dar în intervale scurte de timp. Cantităţile de apă acumulată vor fi de peste 20-25 l/mp, iar izolat 30-35 l/mp. Țara noastă se află, până luni, ora 10.00, și sub avertizare cod portocaliu pentru cantități de apă însemnate.

Vremea în țară

Astfel, în estul Transilvaniei şi local în Maramureş, vestul Moldovei şi în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã, îndeosebi prin acumulare, vor depãşi 40 l/mp şi, pe arii restrânse 60 l/mp.

Luni dimineață, cerul este variabil în sud-vestul ţãrii şi prezintã înnorãri în celelalte regiuni. Plouã local în Moldova şi izolat în Transilvania şi Muntenia. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în nordul Carpaţilor Orientali. Temperatura aerului la ora 05 avea valori cuprinse între 10 grade la Bozovici, Caransebeş şi Apa Neagrã şi 22 de grade la Constanţa-dig şi Sulina.

Astăzi, vremea se va menţine în general instabilã, cu înnorãri temporar accentuate. În special în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi izolat 30…50 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 29 de grade.

Prognoza la Iași în săptămâna 20-26 iulie 2020

Luni, 20 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 26 grade Celsius. Se pot înregistra averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații sunt destul de mari, în timp ce umiditatea aerului va fi ridicată.

Vremea închisă se va menține și spre seară, șansele de precipitații fiind în continuare destul de ridicate. Și mâine, 21 iulie, vremea la Iași va fi închisă. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Se pot înregistra în continuare averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații vor fi destul de ridicate. Și spre seară pot apărea averse, în timp ce vântul va sufla moderat.

Continuarea aici

Adauga un comentariu