National

Meteorologul Dumitru Baltă a murit. Specialistul suferise un AVC în urmă cu câteva zile

Publicat: 26 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Meteorologul Dumitru Baltă a murit. Specialistul suferise un AVC în urmă cu câteva zile
Meteorologul Dumitru Balta a murit

A murit Dumitzru Baltă, unul dintre cei mai reprezentativi specialişti de la ANM. Dumitru Baltă a fost găsit zilele trecute  inconștient de o prietenă care a mers să-l viziteze acasă, fiind îngrijorată din cauza faptului că nu mai primise niciun semn de la el.

Specialistul suferise un AVC în urmă cu câteva zile.

Meteorologul Dumitru Baltă a murit

Meteorologul a fost transportat de urgență la Spitalul Militar, acolo unde medicii au constatat că suferă de coronavirus.

Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Colentina, unde medicii au stabilit că a suferit și un AVC. Meteorologul prezintă pareză pe partea stângă, iar plămânii săi au fost afectați de COVID-19, având și alte probleme de sănătate. Dumitru Baltă se pensionase, însă continua să susțină cursuri la Facultatea de Geografie.

O altă tragedie a avut loc la mijlocul acestei luni

La mijlocul lunii mai, lumea culturală din Iași a primit o veste devastatoare. Cunoscutul regizorul Constantin Brehnescu, o legendă a teatrului, s-a stins din viață.

„O să trec să vă văd, mi-e dor să mai vorbim despre teatru”, aşa mi-a spus la ultima noastră discuţie telefonică domnul Constantin Brehnescu, artistul a cărui cariera se suprapune pe istoria Teatrului Luceafărul din Iaşi.

Începând de azi îl vom pomeni la trecut, căci domnul Titi, cum îi ziceam, s-a stins din viaţă în această după-amiază.

Avea 89 de ani, dar a fost până în ultima clipă unul dintre cei mai tineri oameni pe care i-am cunoscut, mereu activ, plin de idei şi de energie. Discipol al profesorului şi regizorului Manole Al.Focă, s-a angajat la Teatrul de Păpuşi de Stat, strămoşul Luceafărului de azi, în 1951, iar de atunci numele şi creativitatea sa au fost asociate cu al acestui aşezământ pentru copii şi tineret.

O să ne lipsiţi mult, domnule Titi, drum lin în lumina stelară! Condoleanţe familiei!”, a transmis pe o rețea de socializare la acea vreme, Oltița Cîntec, director artistic al Teatrului „Luceafărul” din Iași.

Adauga un comentariu